Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon'a ilk kez gelişinin 90.yıldönümü bugün törenlerle kutlandı. Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükcüoğlu, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Birdal Öztürk ile öğrenciler katıldı.

            Törende bir konuşma yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükcüoğlu, Atatürk'ün kente ilk ziyaretini 15 Eylül 1924 günü gerçekleştirdiğini hatırlatarak, " Atatürk, Trabzon'a ilk ziyareti sırasında halkın gösterdiği sevgi ve bağlılıktan ötürü hayatının en mutlu anını yaşadığını belirtmiştir. Türk milletinin atası Mustafa Kemal Atatürk'ün Trabzon'umuza ilk ziyaretinin 90. yıldönümünü hep birlikte kutlamaktan büyük bir onur ve gurur duyduğumu ifade ediyorum" dedi.

            Gümrükçüoğlu konuşmasını şöyle tamamladı, “Vatanımızın, birliği, beraberliği aziz milletimizin Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyete sahip çıkacağımızı tekrar huzurunuzda ifade ediyorum. Trabzon halkı her zaman ideallerin sahibi olacaktır. Trabzon bu ülke için önemli bir çimento taş olmaya devam edeceğini ve yükselen medeniyetimizin en önemli şehirlerinde biri Trabzon olacağından onun manevi huzurunda belirtmek istiyorum. ”şeklinde konuştu. 

Konuşmaların ardından Vali Öz, Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kocaoğlu tarafından Atatürk Koşusu'nda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

Atatürk Koşusu’nda ödül alan sporcular ise şöyle; “2000 doğumlu 2 bin metre kızlar Beyzanur Yavuz birinci, Medine Bozail ikinci, Ceren Akdemir üçüncü,  2 bin metre erkeklerde birinci Burak Çağlar, Tolga İpek ikinci, Buğrahan Öztürk üçüncü oldu. 
1997, 1998, 1999 bayanlar 2 bin metre Ayşegül Seyis birinci, Mehtap Çağlar ikinci, erkeklerde Yunus Gümüştaş, Burak Çolak ikinci, Enes Taflan üçüncü, 1994 büyük erkekler 3 bin metre Faruk Baltacı birinci oldu.
Engelli Sporcular kategorisinde bayanlarda Çağla Kaya birinci, Esengül Yazıcı ikinci, Damla Siyam üçüncü olurken Erkekler kategorisinde birinci Ceyhun Eyüboğlu, ikinci Yakup Taha Sayıl, Hüseyin Usta üçüncü oldu.