Amatör Spor Haftası etkinliği programı Trabzon Valiliği önü Cumhuriyet Meydanı’nda Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün çelenk sunması ile başladı. Tören alanına Trabzon’daki amatör spor kulüpleri, antrenör ve idareciler katıldı. Tören sonrası 19 Mayıs Spor salonunda gerçekleştirilen malzeme yardımı sahiplerini buldu
 
19 Mayıs Spor Salonu’nda yapılan etkinliğeTrabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Birdal Öztürk, ve ASKF Başkanı Cahit Erdem katıldı.
Etkinlikte konuşma yapan ASKF Başkanı Cahit Erdem, “Kulüplerimize amatör haftasında böyle bir yardım yaptık. Bilindiği gibi Trabzon bir spor kentidir spor kentine de böyle bir etkinlikte böylesine bir yardım yakışırdı” ifadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “ Trabzon’da sporun gelişebilmesi için etkinliklerimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Amatör haftasında böyle bir etkinliğin oluşması kulüplerin kaynaşmasını sağlıyor. Trabzon’da şu anda 204 adet spor kulübü bulunuyor. Futbol dışındaki branşlarda yoplam 31 bin 810 lisanslı sporcu bulunurken bunların 6 bin 259’u faal sporcu. Futbol lisanlı sporcu sayısı ise 33bin 349 toplam lisanslı futbolcu sayısı ise 70 bin 897. Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi Sağlam Kafa Sağlam vücutta bulunur sözünü en iyi yaşayan ve yaşatan kent Trabzon’dur. Spor yapmak her zaman çok önemlidir” dedi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ise, “Spor kenti Trabzon gerçekten ülkemizde nüfus ölçeğine baktığımız zaman şehirlerde olmayan spor salonlarına sahibiz. Tesis kortlarından, kapalı yüzme salonlarına kadar ciddi bir spor altyapısına sahibiz. Bunun en önemli etkeni bu salonları doldurabilecek sporcuların olması ve bu sporcuları yetiştiren fedakar kulüplerin olmasıdır. Trabzon’un en önemli sermayesi budur diye düşünüyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından toplamda 70 kulübe eşofman, çanta ve forma takımdan oluşan malzeme yardımı yapıldı.