Türk milletinin ilelebet birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşayacağını belirten Yazıcı mesajında şunları söyledi:

“Milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan Cumhuriyet; bağımsızlık ve hürriyetimizden asla taviz vermeyeceğimizin ifadesidir. Cumhuriyet, milletimizin çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığının göstergesidir. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın ispatıdır.

Bugün, tarihin “Türk” adını altın harflerle yazdığı sayfalarında, yepyeni bir başlangıçla, Türkiye Cumhuriyeti olarak adlandırıldığı gündür.

           Türk milleti, bu anlamlı ve büyük günün 91. yılına; zekası, azmi, kararlılığı ve iradesiyle bütün güçlükleri aşmayı bilerek, milli birlik ve beraberlik duygularıyla harmanladığı varlığını koruyarak, muasır medeniyetler seviyesine ülkemizi taşımayı bilmiştir. Ve inanıyorum ki bundan sonra da damarlarında dolaşan asil kandan aldığı bu güçle, bekasını dünya var oldukça sürdürmeye devam edecektir.

Tüm zorluk ve sıkıntılara karşın inanç ve kararlılıkla kazanılan bu zaferlerin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları başta olmak üzere tüm kahraman şehit ve gazilerimizi şükranla anıyoruz.