Trabzonlu gençler, tiyatro, münazara, ses, şiir ve bilgi yarışmalarında yeteneklerini keşfedecek. Gençlik ve Spor Bakanlığı, gençlerin geleneksel sanatımıza sahip çıkan, okuyan, düşünen, araştıran ve uygulayan bireyler olarak yetişmesi amacıyla ‘Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları’ başlığı altında Ses ve İcra, Tiyatro, Şiir Okuma, Bilgi ve Münazara yarışmaları düzenliyor.

 

Türkiye şampiyonu olan gençleri, yurt dışı kültür gezisi dahil çeşitli ödüllerin beklediğini kaydeden Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Ozan Çetiner, yarışmaların İl, Bölge ve Türkiye finalleri şeklinde 3 aşamalı olarak düzenleneceğini ve başvuruların başladığını açıkladı. Gençlik merkezlerinde düzenlenecek olan İl Birinciliği Yarışmaları, Mart ayı içerisinde yapılacak. Trabzon’daki yarışmalara son başvuru tarihi 15 Mart 2022 olarak belirlenirken, ayrıntılı bilgi ve başvuru formu için il ve ilçelerdeki Gençlik Merkezlerine müracaat edilmesi gerektiği aktarıldı.

 

İŞTE YARIŞMALAR

• Gençler Arası Ses ve Müzik Yarışması:

Türk Müziği ve Popüler Müzik Caz ve Elektronik müzik olmak üzere 4 kategoride düzenlenmekte olup 18-29 yaş aralığındaki yarışmacılar başvurabilir.

• Gençler Arası Tiyatro Yarışması:

Gençler Arası Tiyatro Yarışmalarına 13-25 yaş aralığındaki tüm gençler, ekipleriyle başvurabilirler. Yönetmen ve teknik ekip için 13-25 yaş kriteri aranmamaktadır.

• Gençler Arası Şiir Okuma Yarışması:

13-17 ve 18-25 yaş aralıklarında kadın/erkek olmak üzere 4 farklı kategoride gerçekleştirilecektir.

Gençler Arası Bilgi Yarışması:

13-18 ve 18-25 yaş aralıklarında lise/üniversite olmak üzere 2 farklı kategoride gerçekleştirilecektir. Yarışmaya başvurular 3’er kişilik gruplar halinde yapılacaktır.

• Türkiye Münazara Ligi Yarışması:

Lise kategorisine 13-17 yaş aralığındaki, üniversite kategorisine ise, 18-25 yaş aralığındaki gençler başvuracaktır. Takımlar 2 kişiden oluşacaktır.