Türkiye’nin dört bir yanındaki yaşları 11 ile 13 arasında değişen 15 bin 895 çocuk, yeni bir heyecana başladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ortaklığıyla düzenlenen 23 Nisan Futbol Turnuvası 'Mahallede Maç Var' etkinliğinde müsabakalar devam ediyor.

Bütün çocukları spora yönlendirmeyi hedefleyen 'Mahallede Maç Var' turnuvaları, Türkiye’nin bütün illerinde başladı. Adeta bir kültür haline gelen mahalle futbolunun heyecan ve saflığının 23 Nisan ruhu ile birleştirerek bütün ülke çocuklarına yayma amacıyla başlatılan turnuvaya Türkiye genelinde 156 kız, bin 289 de erkek takımı katılıyor.

Trabzon’daki müsabakaların açılışında başlama vuruşunu yapan Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Ozan Çetiner, “Çocukluğumuzun en mutlu anları, mahalle arasında yapılan maçlardı. Hem oynayan, hem de izleyenler, zamanın nasıl aktığını bilmeden bu coşkuya ortak olurdu. Bu turnuvada amaç, yeniden o heyecanı, o saflığı, o coşkuyu yaşatmak, çocukları kaynaştırmak” diye konuştu.

Futbol İl Temsilcisi Zeki Kurt ile Spor Şube Müdürü Yusuf Çebi’nin de takip ettiği ve 4’ü kız, toplam 35 takımının katıldığı Trabzon’daki İl Birinciliği maçlarında heyecan, 8 Mart’ta sona erecek. Kız ve erkeklerde il birincisi olan takımlar, 15 – 20 Mart’ta yapılacak olan grup müsabakalarına, orada da zirvede yer alan takımlar da, yine Trabzon’da, 30 Mart – 3 Nisan arasında düzenlenecek olan yarı final maçlarına çıkacak.

7 asil ve 4 yedek sporcudan oluşan takımların 20’şer dakika ve 2 devreli oynadığı karşılaşmaların finalinin TBMM’de yapılması planlanıyor. Bu arada Türkiye şampiyonu olan takım oyuncularına tablet, 2'nci olan takım oyuncularına elektrikli scooter, 3'üncü takım oyuncularına drone hediye edileceği açıklandı.