Ülke genelinde yaşları 11 ile 13 arasında değişen 15 bin 895 çocuğun katıldığı ‘23 Nisan Futbol Turnuvası Mahallede Maç Var' etkinliğinde illerinde birinci olan kız ve erkek takımları, grup müsabakalarına başladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ortaklığıyla düzenlenen turnuvasında illerinde şampiyon olan 11 kız ve erkek takımının yarı finale yükselme mücadelesi, Trabzon’da yapılıyor.

 

Ülke genelinde Mart ayı başında başlayan il müsabakalarını birinci olarak tamamlayan takımlar, grup maçlarına katılma hakkı elde etti. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile okul Sporları Koordinatörlüğünün organize ettiği Trabzon’daki grup müsabakalarında heyecan başladı. Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Tokat ve Trabzon kız ve erkek takımları, Şenol Güneş Spor Kompleksi Akyazı-2 Sahasında kozlarını paylaşıyor.

 

Açılış töreninde konuşan Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Ozan Çetiner, “23 Nisan ruhuyla, sporun tabana yayılmasının sağlanması, çocuklarımızın yarışma heyecanını yaşaması amacıyla düzenlenen bu turnuvaya katılım gösteren herkesi kutluyorum” derken, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Şube Başkanı Cahit Erdem de, “Ne kadar çok çocuk sporla buluşursa, geleceğimiz daha çok sağlam ellere teslim edilecek demektir. Spor kenti Trabzon’a hoş geldiniz” diye konuştu.

 

Grup maçlarının ardından yarı final maçlarının da, 30 Mart–3 Nisan tarihleri arasında Trabzon’da yapılacağı açıklandı. Turnuvanın final maçı ise 18-22 Nisan’da Ankara TBMM’de oynanacak. Öte yandan Trabzon’da yapılan il birinciliği maçlarında erkeklerde Tayfa Gençlikspor, kızlarda ise Ata Ortaokulu Fırtınagücü Spor takımları şampiyon olmuştu. İl birincisi olan takımlar, grup ve sonraki aşamalarda, kendi takım adıyla değil, illerinin adıyla turnuvaya devam edecek.