Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYGM) tarafından yurtlarda kalan üniversite öğrencileri arasında düzenlenen 25. Masa Tenisi Turnuvası Bölge Grup müsabakaları tamamlandı. İllerindeki turnuvada birinci olan yurt takımlarının katıldığı maçlarda hem kız, hem erkeklerde şampiyon Samsun İl Müdürlüğü oldu, ikinciliği ise her iki kategoride de Trabzon takımı kazandı.

 

Trabzon, Samsun, Tokat, Amasya, Ordu, Giresun, Artvin, Gümüşhane, Rize ve Sinop il birincilerinin oluşturduğu toplam 40 sporcu, Hayri Gür Spor Salonunda düzenlenen bölge müsabakalarına katıldı. 3 gün süren KYGM 25. Masa Tenisi Turnuvası Grup müsabakaları, birbirinden çekişmeli karşılaşmalara sahne oldu. Öğrencilerin turnuva boyunca gösterdikleri hünerleri ve centilmence mücadeleleri, izleyenlerin takdirini kazandı.

 

Zevkli karşılaşmaların yaşandığı turnuvada kızlarda özellikle Samsun ve Trabzon İl Müdürlüğü takımları arasında büyük bir çekişme yaşandı, zirveye çıkan takım Samsun ekibi oldu. Trabzon ikinci, Tokat üçüncü ve Giresun ise dördüncü oldu. Erkeklerde de ilk iki sıralaması değişmedi, Samsun birinci, Trabzon ikinci oldu. Üçüncülüğü Giresun ekibi kazanırken, Tokat İl Müdürlüğü masa tenisi takımı ise dördüncülüğü elde etti.

 

Dereceye giren ekiplere madalyalarını Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Ozan Çetiner verdi. Müdür Çetiner, “Burada hem yarışma, hem kaynaşma var. Yoğun ders programları arasında öğrencilerimiz Trabzon’a gelerek şehrimizi tanıdı, hem stres attı, hem yeni arkadaşlıklar edindi. Bütün katılımcıları kutluyorum” dedi. Turnuvanın tamamlanmasının ardından bütün katılımcı takımlar, Uzungöl‘e giderek keyifli anlar geçirdi.