Trabzon’da düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Sutopu Grup Müsabakalarında finale yükselen takımlar belli oldu. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Sürmene İlçe Müdürlüğünün organize ettiği müsabakalar, Sürmene İlyas Kılıç Yüzme Havuzunda yapıldı. Büyük çekişmelere sahne olan maçların ardından kızlarda Hatay, Nevşehir, Adana, Adıyaman, Gaziantep ve Elazığ takımları, erkeklerde ise Hatay, Adana, Adıyaman, Elazığ, Kayseri ve Diyarbakır takımları Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı elde etti.

İl müsabakalarında başarılı olan 11 kız ve 11 erkek sutopu takımı katıldığı ANALİG Sutopu Grup Müsabakalarında toplam 310 genç sporcu mücadele etti. İlk kez sutopu müsabakalarının düzenlendiği ilçede yarışmalara sporseverler büyük ilgi gösterdi. Hatay, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Mersin, Adıyaman, Nevşehir, Giresun, Osmaniye, Adana ve Kayseri kız-erkek takımlarının üç ayrı grup halinde yaptığı birbirinden çekişmeli mücadelelerinin ardından 6’şer kız ve erkek takımı, gruplarında ilk iki sırayı alarak Türkiye finallerine katılma hakkı elde etti.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Ozan Çetiner, “Trabzon sutopundan ragbiye, trampolinden tramplen atlamaya, tenis ve cimnastikten diğer onlarca branşa kadar neredeyse bütün branşların yapıldığı ve altyapısı ile büyük organizasyonların düzenlendiği bir spor kenti” dedi. Müdür Çetiner, “ANALİG Sutopu Grup Müsabakalarına katılan ve centilmenliğin ön planda olduğu müsabakalara imza atan tüm gençlerimizi kutluyorum. Hem yarışma heyecanını yaşadılar, hem yeni arkadaşlıklar edindiler, hem de Trabzon’u gezme fırsatı buldular” diye konuştu.