Mahallede Maç Var-23 Nisan Futbol Turnuvası yarı final karşılaşmaları Trabzon’da başladı. Önce il, sonra da grup maçlarından çıkarak yarı finale yükselen 6 kız ve 6 erkek takım, gruplarında ilk 2 takım arasına girip 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının öncesinde TBMM’de yapılacak olan final maçlarına katılma hakkı elde etmek için son kozlarını oynayacak. Trabzon’daki yarı final maçlarında kızlarda Zonguldak, Giresun, Bolu, Samsun, Rize ve Tokat, erkeklerde ise Tokat, Çorum, Samsun, Ordu, Trabzon ve Bolu takımları mücadele ediyor.

Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) bünyesinde, TBMM, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen turnuvanın yarı final karşılaşmaları öncesinde açılış töreni yapıldı. Şenol Güneş Spor Kompleksi Akyazı-2 sahasında yapılan törene Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Ozan Çetiner, TFF Trabzon Bölge Müdürü Serdar Bali, Trabzonspor Kulübü Yöneticileri Kemal Ertürk ve Sami Karaman, TÜFAD Trabzon Şube Başkanı Metin Bak, TFF Trabzon Bölge Antrenörü Turgay Semercioğlu ve Nedim Karadeniz ile çok sayıda sporsever katıldı.

İl Müdürü Ozan Çetiner, “Bu tür etkinliklerle çocuklarımız hem spor yapıyor, hem de farklı illeri gezip yeni arkadaşlıklar edinerek ufku genişliyor. Bu tür etkinliklere herkesin katkıda bulunması, çocukların katılımı için velilerin destekleyici olmaları gerekiyor. Onları sporla ne kadar çok buluştursak, sağlıklı bir gelecek için o kadar önemli adımlar atmış oluruz” dedi. Efsane futbolculardan Bali de genç sporculara, “Sporun güzelliği zaten tartışılmaz. Sizlerden isteğim, hem spor yapın, hem de derslerinizi ihmal etmeden akademik çalışmalara katılın” diye seslendi.

Yarı final karşılaşmaları 4 ilde oynanıyor. Hem gruptan 2’şer kız ve erkek olmak üzere toplam 8 kız ve 8 erkek takımı Mahallede Maç Var-23 Nisan Futbol Turnuvası finallerine katılma hakkı elde edecek. Final maçları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının öncesinde Ankara TBMM’de oynanacak.