9-10 Nisan’da Çekya’da yapılacak olan Ümitler Avrupa Judo Kupası öncesi Trabzon’da kamp yapan Türkiye Judo Ümit Milli Takımı sporcuları, bu önemli turnuva öncesi oldukça iddialı. TOHM Çok Amaçlı Spor Salonunda gerçekleştirilen kampın çok verimli geçtiğini kaydeden sporcular, Avrupa’dan madalyalarla döneceklerine inandıklarını söylediler.

Çekya’nın Teplice kentinde gerçekleştirilecek olan Ümitler Avrupa Judo Kupası’na hazırlanan kadın Ümit Milliler, antrenörler Yasin Doğan ve Erdal Doğan gözetiminde 10 gün devam eden Trabzon kampını 7 Nisan’da tamamlayıp şampiyonaya hareket edecek. 24 sporcu ile gerçekleştirilen kampın ardından 8 sporcunun Çekya’da tatamiye çıkacağı açıklandı.

İl Temsilcisi Bilal Aygün ve Genç Milli Takım antrenörü Mustafa Kalaycı ile kampı ziyaret ederek sporculara başarılar dileyen Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Ozan Çetiner, “Türkiye judoda her geçen gün adından daha çok söz ettiren, uluslararası arenadaki başarılarıyla dikkat çeken bir ülke. Genç sporcularımızın da yüksek potansiyelleri bizi daha çok umutlandırıyor” dedi.

Ümit Milli Takım Antrenörleri Yasin Doğan ve Erdal Doğan, “Trabzon’da çok verimli bir kamp geçirdik. Mükemmel tesisler ve çalışmak için uygun bir ortam var. Artık sıra Çekya’da madalyalar kazanmaya geldi” derken, genç sporcular da kürsü sözü verdi, “Her branşta derece yapıp kürsüye çıkmak istiyoruz, bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum” diye konuştular.