Trabzon’da Espor Atölyesi’nde heyecan dolu anlar!

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ve Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ve finansmanı ile Trabzon özelinde espor okuryazarlık bilincinin hem gençlere hem de ailelere kazandırılmasına yönelik yapılan Trabzon İli Espor Okuryazarlığı Projesi, Gençlik Merkezleri Arası E-Spor Ligi’nin ilk maçı ile tam gaz devam ediyor.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Of Gençlik Merkezi Espor Atölyesi’nde; Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Liderleri Espor Semineri ile başlayan program Espor Okuryazarlığı eğitim programlarının sertifika töreniyle devam etti. Proje eğitimlerine dair düzenlenen sertifika törenine; Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, DOKA Trabzon Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Kemal Akpınar katıldı.

Sertifika töreninin ardından Gençlik Merkezleri Arası Espor Valorant Ligi ilk maçı Of Gençlik Merkezi ve Talas Gençlik Merkezi Espor Takımları arasında gerçekleştirildi ve ilk maç heyecan dolu anlara sahne oldu.

  Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu program sonunda; “Böyle bir projede Trabzon’un ve kıymetli gençlerimizin yer almasının kıvancı ve mutluluğu içerisindeyim. Tüm zamanların en hızlı büyüyen spor dalı olarak gösterilen espor, gençlerin hayatında büyük bir öneme sahip. Günümüzün, çağın sporu diyebiliriz buna. Of Gençlik Merkezi Espor Atölyemizde, Bakanlığımıza bağlı çeşitli illerdeki Gençlik Merkezleri’nden gelen espor takımlarımıza ve Gençlik Liderlerimize ev sahipliği yapıyoruz. İlimizde esporun başlangıç noktası olan bu atölye, aynı zamanda bir akademi ve eğitim merkezi. Gençlerimizin yoğun ilgi gösterdiği ve sürekli faydalandığı bir merkez burası. Trabzon sporda lider şehir. İnanıyorum ki benzersiz bir potansiyel ortaya koyarak, gençlik merkezimizdeki atölyemiz vesilesiyle ülkemizi ve şehrimizi Espor alanında gururlandıracağımız birçok başarıya imza atacağız. ” diye konuştu.

Ligin ilk karşılaşmasını kazanan Talas Gençlik Merkezi espor takımının kaptanı “Takım arkadaşlarımı kutluyorum. Heyecanlı, çekişmeli ve güzel bir mücadele oldu. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze ve Of Gençlik Merkezi’mize bizlere gösterdikleri misafirperverlikten dolayı çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.