Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde büyük etkiye sebep olan depremler sonrası; Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezleri’nde görev yapan Gençlik Liderleri, kurum minibüsünü erzak ve battaniye ile doldurarak Rize, Giresun ve Samsun’dan da ekibe katılan diğer Gençlik Liderleri ile arama ve kurtarma faaliyetlerinde bulunmak ve destek vermek amacıyla Hatay’a gitti. Depremin ikinci gününden itibaren Hatay’ın Defne Mahallesi’nde, Antakya bölgesinde arama ve kurtarma faaliyetlerine destek veren Gençlik Liderleri, çeşitli ilçelere de yardım tırlarını ulaştırarak  depremzelerin bir nebze de olsa yaralarını sarmasına vesile oldu. Ekip içerisinde yer alan gönüllü sağlıkçı ile gittikleri köylerde her yaştan vatandaşımızın küçük sağlık sorunlarına derman olmaya çalıştılar. Depremin üçüncü gününde de İl Müdürlüğüne bağlı çeşitli unvanlardaki personellerden ve tamamen gönüllülerden oluşan 15 kişilik ekip Adıyaman’a gitti. Adıyaman’a giden ekip yine arama kurtarma, yardımların dağıtılması gibi faaliyetlerde görev aldı ve halen daha çalışmalarını yürütüyor.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü; araç, lojistik ve personel desteğini depremin ilk saatlerinden itibaren afetten etkilenen bölge ve depremden etkilenen vatandaşlar için seferber etmiş durumda. İl Müdürlüğüne ait büyük yolcu otobüsünü depremin ilk saatlerinde; Ortahisar Belediyesi Yerel Destek Birimi’nin afet bölgesine ulaşması için personelle birlikte Adıyaman’a gönderdi. Yine farklı türlerdeki kurum araçları, hijyen ve temizlik malzemesi ulaştırmak gayesiyle depremden etkilenen illere gönderildi. Gönüllülerden oluşan personel; Trabzon’da spor salonlarına-gençlik merkezlerine hayırsever vatandaşlar tarafından bırakılan kıyafet ve erzakların tasnifini aralıksız bir şekilde gerçekleştiriyor. Afet bölgesine giden personel ise arama kurtarma, yardım dağıtımı, psikolojik destek olmak maksatlarıyla gruplar halinde görevlerini sürdürüyor. GSB Yurtları'mızda ilimize gelecek depremzedelerin konaklama öncesi ihtiyaçları, Gençlik Merkezlerimizde  depremden etkilenen gençlerimiz ve çocuklar için oyun atölyeleri oluşturarak hazırlıklar tamamladı.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu; "Öncelikle, deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak, elimizden gelen ne varsa canla başla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çalışma arkadaşlarımız, arama ve kurtarma çalışmalarına, yardımların dağıtılması faaliyetlerine, çadır kurulmasına yardım etti ve halen daha bir grup çalışma arkadaşımız deprem bölgesinde her türlü katkıyı sağlamak adına ellerinden geleni yapıyor. Tesislerimiz deprem bölgesine gidecek yardımların tasnif edildiği ana merkezler. Personellerimiz ve gönüllülerimiz durmaksızın yardımların afet bölgesine gönderilmesi için çabalıyor. Yurtlarımız, depremden etkilenen vatandaşlarımızın konaklaması adına en konforlu şekilde hazır hale getirildi. İlimize gelecek ve yurtlarımızda kalacak afetzede vatandaşlarımıza yönelik sosyal, sportif, kültürel ve psikososyal çalışmaların gerçekleştirilecek. Hazırlıklarımızla, personelimizle topyekûn bir seferberlik halindeyiz.” dedi.