Hep birlikte olacağız, yaralarımızı saracağız.

  Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tesisleri her manada depremzedelere kol kanat geriyor. Yaralar sarılmaya çalışılırken Trabzon’a gelen depremzedeler GSB Yurtları’nda konaklıyor, tesislerde kurulan Sosyal Marketler vesilesiyle her türlü ihtiyaçlarını buradan karşılayabiliyorlar. Ayrıca Gençlik Merkezleri ve gönüllüleri, hem belirlenen salonlarda gelen yardım malzemelerini tasnif ediyor,  sosyal marketi sürekli revize ediyor, ayrıca yurtlarda kalan çocuklar için çeşitli atölyeler kurarak psikososyal anlamda destek veriyor.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon ve ildeki tüm kurumlar, birimler depremzedelere kucak açtı. Birçok vatandaşımız ilimizde çeşitli otellerde, pansiyonlarda ve GSB Yurtları’nda kalıyor. Depremzedeler; umutlarına ve gelecek yaşantısı için mücadelesine farklı şehirlerde devam etmeye çalışıyor. Ekonomi, tarım, sanayi, hizmet sektörlerindeki vatandaşlarımız gibi spor dünyasının fertleri de depremden etkilendi. Depremde etkilenen sporculara sahip çıkan illerden biri de Trabzon.  Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi(TOHM) Kahramanmaraş’tan gelen dört milli güreşçiye kapılarını açtı. Evlerinin ciddi hasar alması sonucu Trabzon’a davet edilen TOHM’da ağırlanan 2’si milli 4 sporcu antrenmanlarını burada sürdürüyor. Birçok başarıya imza atan milli sporcularımız; hayallerini daha yukarı taşımak için Trabzon’a geldiklerini belirtti. Ayrıca depremden etkilenen vatandaşlarımız için Türk Bayrağı’nı her zaman kürsünün en üst basamağına çıkarmak istediklerini dile getirdi.

Trabzonspor-Basel karşılaşmasını Kahramanmaraş’tan gelen çocuklarımız ve milli güreşçilerimiz statta seyrettiler. Sporda lider şehir Trabzon, Kahramanmaraş’tan gelen depremzede 4 sporcu ve çocuklar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün misafiri oldu. Akyazı Şenol Güneş Stadı’nda Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman ve İl Müdürümüzle sohbet eden depremzedeler Avrupa Konferans Ligi Trabzonspor – Basel karşılaşmasını locada izledi. Ayrıca maç sonu Süper Lig kulüplerinin başkanları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Basel maçına Türkiye’nin birçok yerinden gelen takım taraftarları, kulüp başkanları muhteşem bir atmosfer oluşturdu. Hep birlikte olacağız, yaralarımızı saracağız sloganıyla gerçekleştirilen koreografi statta bulunanları çok duygulandırdı. Farklı kulüp tarafları, milli sporcularımız, tüm stat koreografi esnasında ve maç boyunca taraftarların depremin etkilediği 11 şehrin plaka kodlarının oynandığı dakikalarda “burada” diye tezahürat yaptı. O anlarda sarsılmaz bir bütün olduğumuz, Türk Milleti olarak kopmaz bağlarla birlikteliğimizin daim olduğu ve tüm yaralarımızı milletçe saracağımız çok özel duygular eşliğinde hissedildi.

   İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, Tüm depremzedeler olduğu gibi, sporcularımızı da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtirken, inşallah yaralarımızı hep birlikte en kısa sürede saracağız. Vefat eden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralı kardeşlerime acil şifalar dilerim dedi. Bu süreçte emeği geçenlere teşekkür etti.