Gençlik ve Spor Bakanlığına ait ülke genelindeki tüm yurtlarda olduğu gibi Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı yurtlar da depremzedelerin hizmetine açıldı. Yurtlarda misafir edilen depremzedelerin; barınma, yemek, sosyal aktivite,  psikososyal destek alanları gibi ihtiyaçları karşılanıyor.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçesinde meydana gelen ve 10 ilde yıkıma neden olan depremin yaraları sarılmaya çalışılırken, oluşan barınma sorununu gidermek için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı yurtlar depremzedelere tahsis edilmişti. Trabzon’da da misafir edilen depremzedeler Trabzon Valiliği koordinesinde yürütülen çalışmalar çerçevesinde,  çeşitli yurtlara ve kamu kurumlarının misafirhanelerine yerleştirildi.  Üniversitelerin yaz sonuna kadar tatil edilmesiyle birlikte ilimizdeki tüm yurtlar, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazır hale getirildi ve depremden etkilenen vatandaşlarımız bu yurtlarda misafir edilmeye başlandı. Bu süreçte depremden etkilenen vatandaşlarımıza 7/24 sıcak yemek, içecek, sosyal aktiviteler de dâhil tüm temel ihtiyaçlar noktasında destek sağlanıyor.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile eşi Şenay Ustaoğlu, depreme maruz kalarak Trabzon’a gelen vatandaşlarımızı, konakladıkları GSB Doğu Karadeniz Yurdu, GSB Ortahisar Yurdu ve GSB Ahmet Yaşar Efendi Yurdu’nda ziyaret etti ve bu yurtlara yerleşen depremzede aileler ile birebir görüştü. Depremzedelere,  " Geçmiş olsun. Şehrimize hoş geldiniz. Her zaman yanınızdayız. Başımızın üzerinde yeriniz var." dileklerini ileten Vali Ustaoğlu, misafirler ile görüştükten sonra yetkililerden bilgi aldı.

Yurtta kalan depremden etkilenen çocuklarla da yakından ilgilenen Vali Ustaoğlu, depremzede vatandaşların istek ve talepleri olup olmadığını sordu. Belirtilen taleplerin ve ihtiyaçların giderilmesi adına yetkililere talimat verdi. Depremzedeler de Vali Ustaoğlu’na teşekkür ederek, "Devletimiz, sizler, kıymetli Trabzonlu kardeşlerimiz bizlere kucak açtınız ve çok yardımcı oldunuz, Allah razı olsun. Teşekkür ederiz bir sıkıntımız yok. Allah bu felaketi kimseye göstermesin." diye dua ederken, Vali Ustaoğlu da "Birbirimize sahip çıkacağız, yaralarımızı hep birlikte saracağız, birbirimize dua edeceğiz. Milletimizin birliği, kardeşliği, dayanışması ile her zaman olduğu gibi bu felaketin de üstesinden geleceğiz. Trabzon olarak biz depremin ilk anından itibaren, yoğun şekilde kurum ve kuruluşlarımız, STK’larımız, halkımızla seferberlik örneği gösterdik. Trabzon olarak kadirşinaslığımızı çok güzel şekilde gösterdik. GSB Yurtlarımızda, evlerde, otellerde deprem bölgesinden gelen vatandaşlarımızı ağırlıyoruz. Onları sıcak ortamlarla buluşturmak için gayret ediyoruz. Hamdolsun ilimizde bulunan ve GSB Yurtlarımızda kalan vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılamak için tüm birimlerimizle koordineli bir şekilde çalışıyoruz.” dedi.

Birliğin, beraberliğin bugünlerde daha da önemli olduğunu vurgulayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, "Bizim tek gayemiz depremzede kardeşlerimizin yüzlerinde bir nebze de olsa bir tebessüm oluşturabilmek ve yurtlarımızda rahat bir şekilde hayatlarını devam ettirebilmelerine katkı sağlamaktır." dedi. Bugünlerin dayanışma, birlik ve beraberlik günleri olduğuna vurgu yapan Arıcıoğlu, "Gün sırt sırta, omuz omuza vererek dayanışma vakti. Hep birlikte, beraberlik ve dayanışma içerisinde yaraları sarıyoruz.  Depremden etkilenerek ilimize gelen vatandaşlarımıza her türlü imkânı sağlamaya çalışıyoruz. GSB Yurtlarımızda konforlu bir yaşam alanı sunmaya, spor salonlarımızda oluşturulan sosyal marketlerle ihtiyaçların giderilmesini, Gençlik Merkezlerimizle depremden etkilenen çocuklarımızın psikososyal gelişimlerine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi üstümüze ne düşüyorsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Kadim ve kutlu milletimizin güzel insanlarıyla hep birlikte bu zorlu süreci de aşacağız." ifadelerini kullandı.