Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı yurtlarda konaklayan depremzede ailelerin çocukları,  Trabzon Şehit Eren Bülbül Gençlik Merkezi liderleri ve gönüllüleriyle şarkılar eşliğinde oyunlar oynayarak, depremin acı izlerini gülümseyerek hafızlarından silmeye çalışıyor.     Kahramanmaraş merkezli 11 ilde yıkıcı etkiye neden olan depremlerden etkilenen 15 binin üzerinde vatandaşımız, Trabzon’da yurtlarda, sosyal tesislerde, otellerde ve evlerde konaklıyor. Ailelerinden ve sevdiklerinden uzak kalan vatandaşlar, depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. Kentte Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Şehit Eren Bülbül Gençlik Merkezi gönüllüleri de depremden etkilenen ailelerin çocuklarının uyum sürecini hızlandırmak ve motivasyonunu artırmak için etkinlik ve ziyaretler gerçekleştiriyor. 

   ÇOCUKLAR OYUNLA UNUTMAYA ÇALIŞIYOR

Doğu Karadeniz Yurdu’nda konaklayan vatandaşları ziyaret eden gençlik liderleri ve gönüllüleri, çocuklarla halat çekme, çuval yarışı gibi oyunlar oynayıp şarkılar ve dans ederek depremin çocukların zihninde yarattığı etkiyi silmeye çalışıyor. Çocuklar da, Palyaço, Arı maya, Mickey Mouse kostümü giyen ziyaretçileriyle oyunlar oynayarak yaşadıklarını unutmaya çalışıyor.

  TEK AMACIMIZ MORALLERİNİ YÜKSELTEBİLMEK

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, "Amacımız çocuklarımızın yaşadıkları acının izlerini silmek, psikososyal destek sağlamak, moral ve motivasyonlarını yükseltmek. Bunun için yurt çalışanlarımız, gençlik çalışanlarımız, spor çalışanlarımız ve bütün birimlerimizle sahadayız. Hemen her gün Gençlik Liderlerimiz, gönüllülerimiz ve Antrenörlerimiz, yurtlarımız da konaklayan misafirlerimizi ziyaret ediyor. Yaş grubu ayırt etmeksizin oyunlar oynayıp çeşitli spor aktiviteleri yapıyorlar. Bir nebze de olsa misafirlerimizin yüzünde mutluluk ifadesini görmek bizleri çok mutlu ediyor." dedi.