Türk milletinin övünç ve kıvanç kaynağı, muzaffer tarihimizin kutlu zaferlerinden biri olan ve 108. yıl dönümünü kutladığımız 18 Mart Çanakkale Zaferi, milletimizin özgürlük uğruna tüm benliğini, imkânlarını ortaya koyduğu unutulmaz bir destandır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” sözlerinin vücut bulduğu bu zafer; milletimizin hürriyet ve istiklal ülküsünü, vatan sevgisini, kardeşliğini, birlik ve beraberlik ruhunu inançla yoğurarak neler yapabileceğini tüm cihana kanıtladığı bir mücadelenin göstergesidir. Her daim ileri atılarak geri dönmeyi düşünmeyen, düşmanın dahi kendisine gıpta ile baktığı asil ruhlu ve onurlu davranış sergileyen kahraman ecdadımız, elde ettikleri bu zafer ile milletimizin kader akışını değiştirmiştir.

        Ecdadımızın tunç yüreğiyle süngü süngüye vuruşarak gösterdikleri dik ve kararlı duruş, “Çanakkale Geçilmez” sözünü ve necip kahramanlık destanını tarih kayıtlarına silinmeyecek şekilde yazdırmıştır.

        Çanakkale'de vatan toprağının her bendinden aynı gaye ve ikbal için bir araya gelen soylu Mehmetçik, göstermiş olduğu benzersiz kudret ile milletimizin varlığının devamını ve istikbalini sağlamıştır. Tüm övgülere mazhar Mehmetçik; bu sonsuz ve güçlü iradenin ışığı ile Kurtuluş Savaşı'nın kazanılmasına, Cumhuriyet'in kurulmasına zemin hazırlamış ve bu toprakların ebediyen Türk yurdu olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Rengini şehitlerimizin al kanından alan şanlı bayrağımız, bağımsızlığımızın sembolü olarak sonsuza dek bu topraklarda dalgalanacak. 

Vatan topraklarının ve bağımsızlığın korunması için destansı bir savaşın verildiğini Millet olarak hepimiz bilmek ve bizlere bu güzel yurdu miras bırakan atalarımıza, şehitlerimize ve gazilerimize karşı olan sorumluluklarımızı gençliğe anlatmak, spor yapan ve zinde bedenlerle geleceği inşa eden gençler yetiştirmek için tüm gayretimizle çalışmak zorundayız. Unutmamalıyız ki bu necip kök, bu asil ruh, sonsuz cesaret ve Çanakkale ruhumuzda var.

Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere Türk Milleti'nin bölünmez bütünlüğü uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi, rahmet ve şükranla yâd ediyoruz.

Ruhları şad, mekânları cennet olsun.

 

 

 Lokman ARICIOĞLU

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü