Şalpazarı Kaymakamlığı tarafından ilçede organize edilen ve Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteklediği geleneksel voleybol turnuvası, ödül töreniyle tamamlandı. ‘Takımını Kur Hayde Voleybol’ sloganıyla başlatılan, turnuvaya Beşikdüzü ve Çarşıbaşı ilçelerinden de toplamda 16 takım katıldı. Dört grupta, grup maçları ile başlayan turnuvada; çeyrek ve yarı final müsabakaları nefes kesti. Final maçında Şalpazarı ve Beşikdüzü ilçelerinden turnuvaya katılan takımların gerçekleştirdiği kıyasıya mücadele sonucunda kazanan Şalpazarı’ndan Bordo Mavi Voleybol Takımı oldu.

Şalpazarı Spor Salonu’nda düzenlenen turnuvanın kapanış ve kupa töreni programına; Şalpazarı Kaymakamı Zekeriya Murat Şahan, Belediye Başkanı Refik Kurukız, KOSGEB Kobi Geliştirme Dairesi Başkanı Asım Türkmen, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hacer Atar Yıldız, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, İlçe Müdürü Murat Ayaz, ilçe daire amirleri ve kurum müdürleri, sporcular ve sporseverler katıldı.

Turnuvanın kapanış töreninde konuşma yapan Şalpazarı Kaymakamı Zekeriya Murat Şahan; “ Ülkece büyük depremler yaşadık ve zor dönemlerden geçtik. Şalpazarı olarak deprem bölgesine hızlı bir şekilde elimizdeki imkânları ulaştırdık ve kıymetli çalışmalar gerçekleştirdik. Emeği geçen tüm Şalpazarlılara şükranlarımı sunuyorum. Şalpazarı’mız futbol ve voleybol kültürü olan bir ilçemiz. Bu yatkınlığı, spora olan sevgiyi ilçemizde bulunan her kesimden vatandaşlarımızın katılımıyla geçekleştirdiğimiz bu muhteşem turnuva vesilesiyle bir kez daha gördük. Sporu her insan yaşam alanının içerisinde tutmalı. Turnuvaya desteklerinden dolayı Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, İlçe Müdürlüğümüze ve Belediye Başkanlığı’na teşekkür ederim.” dedi.  ’’ Görüyorum ki salonlara sığmıyorsunuz. Öncelikle Şalpazarı halkına, ilçem ve komşu ilçelerden buraya gelen takımlarımıza, çok değerli kurum amirlerime teşekkürlerimi sunuyorum. Şalpazarı spor alanında özel meziyetleri olan insanların yaşadığı bir ilçe.  Bende böyle güzide bir ilçenin başkanı olmaktan gurur duyuyorum.’’ Diyen Başkan Kurukız, bu tür birleştirici organizasyonlar devam edecek diyerek sözlerini tamamladı.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu turnuva kapanış töreninde yaptığı konuşmada; “Bu faaliyetler hem mahalleleri hem ilçeleri, her kesimden vatandaşımızla olan diyalogumuzu hem de kurumlarımızın ilişkilerini birbirine sıkı sıkıya bağlıyor. Final müsabakasında seyri yüksek bir maçı bizleri seyrettiren Şalpazarı ve Beşikdüzü takımlarına teşekkür ediyorum. Bizler tüm kesimlerin sporla iç içe olmasını sağlamak, özellikle gençlerimizi spor branşlarıyla tanıştırmak ve sporu sevdirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Gençlerimizi bu faaliyetlerin içine kattığımızda daha da güçlü ve spor kültürüyle gelişen, büyüyen ve kopmayan bir bağ oluşturmuş oluyoruz. Şalpazarı’nda tüm imkânlar ve fiziki şartlar en iyi şekilde kullanılarak spor tesislerimizi geliştirmek için çalışmalarımız sürüyor. Turnuvaya katılan tüm takımları, sporcuları tebrik ediyorum.” dedi.

Turnuva ödül töreni; dereceye giren takımlara kupa ve sporculara madalya, en iyi smaçör, en iyi pasör, en değerli oyuncu hediyelerinin takdim töreniyle tamamlandı.

 

 


KATILIM SAĞLAYAN TAKIMLAR


Şalpazarı Belediyesi

Kürkan Market

Dereköy Kartal Spor

Bordo Mavi

Düzköy Gençlik

Baş Oba Spor

Geyikli Gençlik

Kim Bunlar

Üzüm Özü Gençlik

Rampa Spor

Kabasakal Spor

Tepeağızı Gençlik

Dereköy Gençlik

Sütpınar Mahallesi

Simenli Gençlik

Ağasar Gençlik