Gençlik ve Spor Bakanlığı 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı Okul Spor Faaliyetleri kapsamında yer alan Küçükler(Erkek) Futbol Grup müsabakaları Trabzon’da yapıldı. Grup müsabakaları Trabzon dâhil; Aydın, Ağrı, Çorum, Konya, Ordu, Şırnak, Tekirdağ olmak üzere 9 ilde düzenlendi. Çekişmeli, kıran kırana müsabakaların gerçekleştiği ve birbirinden yetenekli öğrencilerin katıldığı Okul Sporları Küçükler Grup Birinciliği müsabakaları Şenol Güneş Kompleksi içindeki Akyazı-1 ve 2 sentetik futbol sahalarında yapıldı. Nefes kesen mücadeleleri bazı futbol kulüplerinin altyapı antrenörleri de takip etti.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafınca koordine edilen Erkeler Futbol Grup Birinciliği müsabakalarına; Ardahan, Artvin, Bayburt, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Tokat, Tunceli ve Trabzon olmak üzere toplamda 9 farklı ilden 120 sporcu ve idareci katıldı.

Lig usulüne göre oynanan karşılaşmalar heyecanlı ve nefes kesen maçlara sahne oldu. Takımlar gruplarında birinci olarak yarı finale yükselmek için birbirleriyle kıyasıya mücadele etti. Üç gün süren müsabakalar sonunda Küçük Erkekler A Grubu’nda Gümüşhane Kelkit Kaymakam Nuri Okutan Ortaokulu, B Grubu’nda Trabzon Akçaabat Mevlüt Selami Yardım Ortaokulu, C Grubu’nda ise Rize Ardeşen Yavuz Selim Ortaokulu gruplarını birinci olarak tamamlayarak 8 Mayıs 2023 tarihinde Amasya’da yapılacak olan yarı finale katılmaya hak kazandılar.

Dereceye giren sporcuları ve okulları tebrik ederek yarı final müsabakalarında başarılar dileyen Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu yaptığı konuşmada: “Bugün sporda lider şehir olan Trabzon’umuzda okul sporları küçükler futbol grup müsabakaları kapsamında geleceğimizin yıldızlarını ağırlamanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Okuyan, düşünen, sorgulayan, kendini ifade edebilen, sanatı ve bilimi yaşam tarzı hâline dönüştüren, çevreye duyarlı, öz güveni yüksek, mutlu, sağlıklı ve güçlü bir gençliğin yetişmesini sağlamak amacı ile spora ve okullar arası sportif müsabakalara büyük önem veriyoruz. Okullarımız, Türk sporunun alt yapısını oluşturan çok önemli bir unsurdur. Sizler bu faaliyetlerle alt yapıdan yetişen ve Türk sporuna damga vuracak yeteneklersiniz. Sizleri cani gönülden kutuluyorum.”  dedi.