Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2022 - 2023 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Faaliyet Programında bulunan Okul Sporları Bisiklet İl Birinciliği Yarışları Akyazı’da büyük bir heyecan ve coşkuyla gerçekleştirildi.

Okul Sporları Bisiklet İl Birinciliği Küçük Kızlar, Küçük Erkekler, Yıldız Kızlar, Yıldız Erkekler, Genç B Kızlar, Genç B Erkekler, Genç A Kızlar ve Genç B Erkekler, kategorilerinde Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksi içerisinde bulunan protokol yolu üzerinde yapılan yarışlar çekişmeli anlara sahne oldu. Nefes kesen yarışlarda sporcuların son derece hırslı mücadeleleri dikkat çekti.

Ailelerin de büyük heyecan ile takip ettiği yarışlara 13 okuldan 100’den fazla öğrenci katıldı. İl Birinciliği yarışlarında dereceye giren öğrencilere ve takım halinde okullara; kupa, madalya ve başarı belgeleri Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü önünde düzenlenen törenle takdim edildi.

Ödül töreninde konuşma yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu; Sporun beşiği olan Trabzon'umuzda gençlerimiz için eğitim-öğretim hayatlarının ayrılmaz bir parçası okul sporları. İl Müdürlüğü olarak gençlerimizin eğitim hayatları süresince; kültürden sanata, yaz kamplarından spor şölenlerine birçok alanda faaliyet düzenliyoruz. Hem gençlik merkezlerimizde hem de spor tesislerimizde gençlerimizin kendilerine katma değer oluşturmaları adına çalışmalarımız var. Dereceye giren sporcularımız başta olmak üzere, katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyor, emeği geçen öğretmenlerimize, okullarımıza, velilerimize ve hakemlerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Okul Sporları Muğla Bisiklet İl Birinciliği yarışlarında dereceye giren sporcular ve takımlar 5-7 Haziran tarihleri arasında Çanakkale ilinde yapılacak olan Okul Sporları Bisiklet Yarışları Türkiye Birinciliği müsabakalarına katılarak Trabzon’u temsil edecekler.