19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında her yıl düzenlenen Gençlik Haftası açılışı; Valilik Binası önünden hareketle başlayan Gençlik Yürüyüşü ile başladı.

Yürüyüşe; İl Müdürümüz Lokman Arıcıoğlu, Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Evren Görmüş, Trabzon ASKF Başkanı Cahit Erdem, Birim Müdürleri, Gençlik Merkezi Müdürleri, Antrenörler, Gençlik Liderleri, gönüllüler, sporcular ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüş Valilik Binası önünden başlayarak Trabzon Meydan Alanı içerisinde bulunan Atatürk Anıtı önünde sonlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu ve sporcular, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. 

Her yıl 15–21 Mayıs tarihleri arasında ülkemizde büyük bir coşkuyla kutlanan Gençlik Haftası, bu yıl “Mesele Memleketse Hep Yaşımız 19” sloganıyla gerçekleştiriliyor. Trabzon Valiliği koordinesinde bugün itibariyle başlayan Gençlik Haftası; hafta boyunca yapılacak olan sportif müsabakalarla, gençlik merkezlerindeki etkinliklerle, konserlerle ve sergilerle devam edecek.