Trabzon’da 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı GSB Okul Sporları Faaliyetleri kapsamında düzenlenen Satranç Minikler(A-B) İl Birinciliği müsabakaları Beşirli Spor Kompleksi Satranç Salonu’nda büyük bir katılımla ve coşkuyla gerçekleştirildi.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nce 2022-2023 Eğitim Okul Sporları faaliyet programı kapsamında 5-8 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Satranç Minikler(A-B) İl Birinciliği müsabakaları,  53 okuldan 281 sporcunun şah-mat mücadelesine sahne oldu. Beşirli Spor Kompleksi Satranç Salonu’nda gerçekleşen müsabakalar sonunda, kategorilerinde dereceye girenler kupa ve madalya almaya hak kazandı.  Miniklerin gösterdiği üstün performans herkesi etkilerken, katılımın yüksek olması memnuniyet yarattı. 

Hamle tahtasında şah-mat edilmeye ve birbirinden çekişmeli karşılaşmalara sahne olan müsabakalar sonunda Minik A Kızlar kategorisinde; Bedri Rahmi Eyüboğlu İlkokulu birinci, Özel Candan İlkokulu ikinci, Zeki Bilge İlkokulu üçüncü, Zeki Bilge İlkokulu 2. Takımı dördüncü oldu. Minik A Erkekler kategorisinde Özel Net İlkokulu birinci, Özel Net İlkokulu 2. Takımı ikinci, Bedri Rahmin Eyüboğlu İlkokulu üçüncü olurken dördüncülüğü Dumlupınar İlkokulu elde etti. Minik B Kızlar kategorisinde; Özel Net İlkokulu birinci, Yeşiltepe İlkokulu ikinci, Zeki Bilge İlkokulu üçüncü, Özel Candan İlkokulu dördüncü oldu. Minik B Erkekler kategorisinde Özel Candan İlkokulu birinci, Prof. İhsan Koz İlkokulu ikinci, Zeki Bilge İlkokulu üçüncü olurken dördüncülüğü Yomra Merkez İlkokulu elde etti.

Müsabakalar sonunda dereceye giren okullara kupa ve madalya töreni düzenlendi. Müsabakalarla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu: “Trabzon’da satranç sporundaki lisanslı yarışmacı sayısının rekor seviyelerde olmasından dolayı çok mutluyuz. Satrancın odaklanmayı arttırarak hafızayı güçlendirmek, stratejik hareket etmek, hayal gücünü ve ufku geliştirmek gibi birçok faydası var. Okullarımız, öğrencilerimiz Türk sporunun alt yapısını oluşturan çok önemli bir unsurdur. Bu faaliyetlerde yer alan çocuklarımız, her müsabakada birbirinden farklı hamleler yaparak kıyasıya yarıştılar. Hepsini canı gönülden kutuluyorum. Dereceye giren sporcularımız başta olmak üzere, katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyor, emeği geçen öğretmenlerimize, okullarımıza, velilerimize ve hakemlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.