Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 19 Mayıs Spor Salonu ve Trabzon Atış Poligonunda etkinlik düzenlendi.

 

3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle Karadeniz Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Okulu öğrencileri ve Türkiye Sakatlar Derneği Trabzon Şubesi’nden katılımcılar ile çeşitli etkinlikler düzenlendi.  Etkinliklerden önce günün anlam ve önemine hitaben bir konuşma yapan Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, “Üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Sportif faaliyetlerimizi her zaman olduğu gibi yapıyoruz. Engellilere hizmet etmek bir ibadettir. Engelli vatandaşların toplumla bütünleşmelerini sağlamanın, devletin asli görevi olduğu kadar, kardeşlik hukuku gereği her vatandaşın da öncelikli sorumluluktur” dedi.

19 Mayıs Spor Salonu’nda düzenlenen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinliğine Trabzon Ted Koleji Anaokulu öğrencileri de katıldı. Karadeniz Özel Eğitim ve Mesleki Eğitim Okulu öğrencileri ve Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı ile birlikte Voleybol müsabakası yaptılar. Ardından katılan sporculara katılım belgesi ve hediyeler verildi.  Günün diğer etkinliğinde ise Türkiye Sakatlar Derneği Trabzon Şubesi üyeleri Trabzon Atış Poligon’unda havalı silah atışı yaptılar. Ayrıca Türkiye Sakatlar Derneği Trabzon Şubesi Başkanı Tayfun Serdar, Cemalettin Yazıcı’ya katkılarından dolayı plaket sundu.