Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Spor tesislerinde incelemelerde bulundu. Sırasıyla Atış Poligonu, Yomra Cimnastik Salonu ve TOHM Trabzon Judo Salonu gezip Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne gidip brifing aldı. Vali’ye incelemeleri sırasında Gençlik Hizmetleri Spor ve İl Müdürü Cemalettin Yazıcı eşlik etti.
            Vali Öz, “Trabzon spor kentidir. Bu alanda güçlü bir altyapısı var. Bazı tesislerimizde var olan eksiklikleri tamamlayıp, mevcutların standardını da yükselterek amatör sporculardan, kulüplere ve vatandaşlarımıza kadar 7’den 77’ye tüm herkesi buralara çekmek istiyoruz” dedi.
            Atış Poligonu’nun en kısa zamanda modernize edileceğini ifade eden Vali Öz, “Bu tesisimizin modernizasyonuyla ilgili ihalesini önümüzdeki ay içersinde yapacağız. Burayı elektronik ve dijital sistemle donatıp uluslar arası yarışmaların yapılabileceği atış poligonu haline getirmek için gayret gösteriyoruz. Yaklaşık 1 milyon lira gibi bir ödenekle modernize edilecek olan bu tesisimizi bütün Trabzonluların kullanımına sunacağız” diye konuştu.
            Yomra Cimnastik Salonu’yla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Vali, “Burada da zeminden ve imalattan kaynaklanan bazı küçük sıkıntılar vardı. Ancak biz bu salonu uzman kişilere incelettik. Tesisi zeminde fore kazıklarla, hem de çatıdaki taşıma sisteminde güçlendirme yaparak, bundan sonraki süreçte hiçbir sıkıntıya yol açmadan kullanılabilecek güzel bir tesis haline getirdik. 3 bin kişi kapasitesi bulunan bu salonu Cimnastik, atletizm, karate, boks, hentbol, basketbol ve güreş gibi bütün salon sporlarının yapılabileceği ayrıca vatandaşlarımızın ve kulüplerimizin rahatlıkla yararlanabileceği güzel bir tesis haline getirmiş olduk.
            Önümüzdeki süreçte planladığımız judo ve diğer salon sporlarına hizmet edecek çok amaçlı bir eğitim merkezini daha Trabzon’a kazandıracağız.
            İlçelerimizde de önemli yatırımlarımız var. Of’ta belediyelerimizle ortak yürüttüğümüz çalışmalar kapsamında 12 milyon lira bedelli Gençlik Merkezi ve Kapalı Yüzme Havuzu yapımına başlandı. Çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor. Bunun yanında Esiroğlu’nda yapmayı düşündüğümüz Spor Salonumuzun önümüzdeki aylarda ihalesini gerçekleştireceğiz. Düzköy’deki Spor Salonumuzun ikmal ihalesini yaptık.
            Trabzon, Türkiye’de genelinde modern tenis kortları bakımından ilk sıralarda yer almaktadır. Bu tesislerden yüksek düzeyde istifade ediyoruz. 5 bin kişilik merkez tenis kortumuzun üzerinin kapatılması ve bazı ek projelerle ilgili olarak bakanlığımızla görüştük. Yaptığımız proje gerçekleştiğinde yeni bir spor salonu gibi bütün spor alanlarında hizmet verecek bir mekan haline gelecektir.
            Trabzon’da hem yeni yatırımlar, hem de mevcutların iyileştirilmesiyle birlikte güçlü bir spor altyapısı oluşuyor. 
            Bu süreçte tesislerimizin Trabzon’a kazandırılmasına ve bu tesislerin modernizasyonuna katkı veren bakanlarımıza, milletvekillerimize, yerel yöneticilerimize teşekkür ediyorum. Bu tesislerimizi kullanalım ve geleceğin sporcularını hep birlikte yetiştirelim” şeklinde konuştu.