Gümüşhane'nin Torul İlçesi'nde Zigana Dağı'nda 6 yıl önce meydana gelen çığ felaketinde yaşamını yitiren 10 dağcı için Trabzon'da anma yürüyüşü düzenlendi.

Sabah 19 Mayıs Spor Salonu önünde toplanan Türkiye Dağcılık FederasyonuTrabzon İl Temsilciliği, Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü ile  Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü üyeleri, çığda ölen 10 kişi anısına Toklu Mahallesi sahilinde yaptırılan anıta kadar yürüdü.

Etkinliğe Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı ile ölen dağcıların yakınları da katıldı. Büyükşehir Belediyesi bando ekibi eşliğinde saygı duruşu ve İstik lal Marşı'nın okunmasının ardından anıta çelenk bırakıldı.

 Trabzon Valisi A.Celil Öz burada yaptığı konuşmada, hangi işi yaparsak yapalım mutlaka gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ifade ederek “6 yıl önce meydana gelen elim çığ kazası nedeniyle hayatını kaybeden dağcı vatandaşlarımız hem spor yaparken hem de ilimizin ve ülkemizin tanıtımına katkı vermekteydiler. Ancak yaptıkları bir etkinlikte sonucu meydana gelen kaza ile hayatlarını kaybetmişlerdir. Kendilerine Allahtan rahmet dilerken geride kalan ailelerini de sabır ve başsağlığı diliyorum. Bölgemiz coğrafi yapısı ve iklim şartları nedeniyle her zaman bu tür doğal afetlere maruz kalmaktadır. Örneğin çok yakın bir geçmişte Çaykara ilçemizde de 5 vatandaşımızı çığ afeti sonucu kaybettik. Bu nedenle spor dahi yapıyor olsak güvenlik tedbirlerini elden bırakmamalıyız” dedi.

  Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, yaşanan olaydan ders alınması gerektiğini vurgulayarak, " Anmakta olduğumuz arkadaşlarımız Trabzon'un yaylasını, dağını, deresini tanıtmak uğruna yaptıkları yürüyüşte aramızdan ayrıldılar. Bize düşen görev bu arkadaşlarımızı unutmamak, unutturmamak. Federasyon olarak bu gayretimiz sürüyor. Şunu unutmamalıyız; bu olaydan ders çıkartmamız gerek. Doğadan güçlü hiç kimse yok. Buna dikkat etmeliyiz" dedi.

 Konuşmaların ardından yürüyüşe katılanlar, 10 dağcı anısına yapılan anıtın önünde Türkbayrağı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.