Trabzon'da, Türkiye Bilardo Federasyonu tarafından düzenlenen özel Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nı Lütfi Çenet kazandı.

Trabzon merkezindeki bir bilardo salonunda gerçekleştirilen ve 3 gün süren şampiyonaya Türkiye'nin çeşitli illerinden 48 sporcu katıldı.

Artistik dalında dünya şampiyonu Hacı Arap Yaman ile Milli takımlar şampiyonu Lütfi Çenet arasında geçen turnuvanın final maçını ise Çenet 5 sayı farkla kazandı.

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden usta bilardocuları Trabzon'da bir araya getirmekten memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

İki şampiyonun karşılaşmasını heyecanla izlediğini belirten Ercan, "Dünya artistik şampiyonumuz Hacı Arap Yaman ve Milli takımlar şampiyonumuz ve gururumuz Lütfi Çenet'in nefes kesen maçını seyrettik. Çenet'i tebrik ediyorum. Türk bilardosu olarak ondan çok beklentilerimiz var. Bundan sonraki yurt içi ve yurt dışındaki turnuvalarda bizi başarıyla temsil edeceğine inanıyorum"  dedi.

Final maçının ardından yarışmayı kazanan sporculara plaket verildi.

 Şampiyonayı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, Trabzon Büyükşehir Belediyespor Asbaşkanı Necati Armutçu, Ortahisar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürü Hacı Nail Altunay ile vatandaşlar izledi