19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri tüm yurtta olduğu Trabzon’da da kutlanıyor. 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Trabzon Valiliği önünde Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğ’ne ait çelenkin Atatürk Anıtına sunulması ile başlarken saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından son buldu.

Buradaki törenin ardından kutlamalar 19 Mayıs Spor Salonu'nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak başlanan törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl, Adalet Komisyonu Başkanı Turan Ahmet Taşkaya, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Gürmen İlhanoğlu, vali yardımcıları, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Turgay Aras, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Sahil Güvenlik Gurup Komutanı SG Yarbay Sinan Mamak, Polis Yüksekokulu Müdürü Metin Sevil ile veliler ve öğrenciler katıldı.


Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdür Vekili Birdal Öztürk’ün açılış konuşmasının ardından program günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması ve müzik gösterileriyle devam etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan “Ecdada Mektup” yarışmalarından dereyce giren başarılı gençlere ödülleri verildi. Daha sonra Araklı Gençlik Merkezi’ine ait Halk oyunları gösterilerinden sonra Gençlik Haftası boyunca yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.