Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 5-18 yaş grubundaki çocuk, genç ve engellilere yönelik oluşturduğu İl Spor Merkezleri’nin Trabzon'da bulunan spor okulları, 19 Mayıs Spor Salonu’nda düzenlenen törenle açıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 5-18 yaş grubundaki çocuk, genç ve engellilere yönelik oluşturduğu ücretsiz  İl Spor Merkezleri’nin açılışı, 19 Mayıs Spor Salonu’nda düzenlenen törenle yapıldı.

Törende konuşma yapan Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdür Vekili Birdal Öztürk, "29 Haziran il spor melezlerinin başladığı tarih ayrıca Spor Genel Müdürlüğümüzün kuruluş tarihidir.  Spor Bakanlığımız çocuklar ve gençlere sporu sevdirmek adına yapılan bu tür organizasyonların hız kesmeden devam ediyor. Amacımız Çocuklarımıza yaz döneminde spor yapma imkanı sağlamak. Tesislerimizde farklı  ve merak duydukları spor branşları ile tanışarak yapma imkanı bulacaklardır.

 

 İl Spor Merkezleri’nde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bedensel, görme, işitme ve zihinsel engelli vatandaşlar için de kurslar açacağını belirten Birdal Öztürk, “Engelli vatandaşlarımızı da spora çekerek, fiziksel ve psikolojik ihtiyaçlarının spor yoluyla giderilmesini sağlamak istiyoruz” dedi.
Konuşmaların ardından Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı sporcular çeşitli branşlarda izleyenlere kısa gösteriler sundu.