9-16 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan Uluslararası Gençlik Kampı’na kayıtlar başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen “Uluslararası Gençlik Kampı’na kayıtlar başladı. Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait olan Trabzon Düzköy Gençlik Kampı’nda 9-16 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan kampa, ulaşım, konaklama ve yemek dahil ücretsiz gerçekleşecek.

Uluslararası Gençlik Kampı”na Türkiye’den ve Türkiye ile ortak tarihe ve kültüre bağlı olan Arnavutluk Cumhuriyet, Bosna Hersek, Kosova Cumhuriyeti ve Makedonya Cumhuriyeti gibi pek çok ülkeden 240 katılımcı genç davet edilecek.

Kampa katılacak gençler için farklı etkinlikler de kamplarda faaliyete geçirilecek. Gençler hem kamp aktiviteleri, akademik, kültürel etkinliklerden faydalanabilecek hem de tematik oturumlarda; Gönüllük ve Topluma Katkı, Ayrımcılık ve İslamofobiya ile Mücadele ve Ortak Değerler gibi konularda fikir alış verişinde bulunma imkanları olacak.


Uluslararası Gençlik Kampına 18-25 yaşında etkili iletişim yeteneği bulunan ve İngilizceyi iyi derecede bilen gençler başvuru yapabilecek. Başvuru yapan gençlerin aynı zamanda ülkesini temsil edebilecek düzeyde tarihi, kültürü, değerleri, siyasal ve ekonomik yapısı hakkında bilgi sahibi olması bekleniyor. Bunun yanı sıra gençlik çalışmalarında ya da topluma yararlı hizmetlerde aktif olması gereken gençlerin devletler ve gençler arasında dostluk ilişkilerini geliştirmeye de istekli olması gerekiyor.

Programa Türkiye’den katılmak isteyen adaylar, başvuru formunu elektronik ortamda doldurarak, youthcamp@gsb.gov.tr adresine 12 Temmuz 2015 tarihi mesai saati bitimine kadar gönderebilir.


.