Ağustos ayı içerisinde ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapacak olan Trabzon yoğun bir spor etkinliği trafiği yaşayacak.

rabzon’da özellikle yaz sezonunda memnuniyet derecesinde var olan turist hareketliliğine ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarının getireceği hareketlilik ekleniyor. İlimizde bu tür sportif organizasyonlarının yapılacak olması şehirdeki hareketliliği daha da artıracağını vurgulayan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, “Trabzon güçlü spor altyapısıyla ulusal ve uluslararası organizasyonlara başarılı bir şekilde ev sahipliği yapmaktadır. Bu organizasyonların getirdiği hareketlilik ilimizin ekonomisine katkı vereceği gibi tanıtımında da önemli rol oynayacaktır” dedi.

Ağustos ayı içerisinde ilimizde yapılacak olan sportif organizasyonlar hakkında bilgi veren Vali Öz;

02-13 Ağustos 2015 tarihleri arasında; Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı yaklaşık 30 kişilik kadrosuyla ilimiz olimpiyat hazırlık merkezinde hazırlık kampının yapılacağını, 16 yaş altı kulüpler arası Atletizm ligi final yarışmalarını 8-9 Ağustos 2015 tarihinde 12 kız takımı, 12 erkek takımı olmak üzere toplamda 240 sporcu ve 50 antrenörün katılımıyla yapılacağını,09-13 Ağustos 2015 tarihleri arasında gençler bay-bayan Taekwondo Türkiye Şampiyonası 81 ilden yaklaşık 2 bin 500 sporcu ve 500 antrenörün katılımıyla Yomra Spor Kompleksinde yapılacağını,  14-16 Ağustos 2015 tarihleri arasında ‘Uluslar arası Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Açık Karate Turnuvası’ 15 ülkeden yaklaşık bin 500 sporcu ve 70 antrenörün katılımıyla yine Yomra Spor Kompleksinde yapılacağını, 9-16 Ağustos 2015 tarihleri arasında Arnavutluk, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Cezayir, Fas, Katar, Kosova, Kuveyt, Makedonya, Suudi Arabistan, Tunus, Umman ve Ürdün’den olmak üzere her bir ülkeden 5’er kız ve 5’er erken toplam 10 genç ilimize davet edilip, yaklaşık 150 katılımcı ile Düzköy Gençlik Kampında bir kamp yapılacağını, 19-25 Ağustos 2015 tarihleri arasında İlk Defa Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi İşbirliği ile Türk Konseyi Uluslar arası Gençlik Kampı, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Irak’tan 10’ar kız 10’ar erkek olmak üzere her ülkeden 20’şer kişi ile toplam 100 gencin katılımıyla Düzköy Gençlik Kampında bir kamp yapılacağını söyledi.

Vali Öz, “Spor altyapısı bakımından ülkemizde ilk sıralarda yer alan Trabzon, bu avantajını en iyi bir şekilde kullanmaya başladı. Bir ay içerisinde bu kadar yoğun bir organizasyon trafiği bunun en iyi göstergesidir. Gelecekte bu tür organizasyonlar gelişerek artacaktır. Bu da ilimizin ve ülkemizin tanıtımında önemli rol oynayacaktır” dedi.

Vali Öz,  uluslar arası gençlik kampları konusuna da değinerek, “Ortak Değerler, Ortak Gelecek ve Genç Liderler teması çerçevesinde gerçekleşecek olan gençlik kaplarında ortak bir medeniyet, tarih ve kültür mirasına sahip ülke gençlerinin bir araya gelip kaynaşmalarını sağlamak, dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek, dünya ve toplum sorunlarına duyarlı, insan ve topluma her yönüyle katkı sağlayan, değerlerine sahip çıkan yarınların genç liderlerinin gelişimine katkıda bulunmak ve ortak değerler etrafında güçlü yarınlar inşaa etmek amaçlanmaktadır. Trabzon olarak bu organizasyonlara ev sahipliği yapmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.