Gençlik ve Spor Bakanlığı Madde Bağımlılığı ile mücadele konusunda Doğu Karadeniz bölgesinde görev yapan 147 antrenöre eğitim verildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki 8 ilden 147 antrenörün katıldığı ve iki gün sürecek olan bağımlılık ile mücadele kapsamında Farkındalık eğitim programı uygulanacak.

Trabzon’da Kredi ve Yurtlar Kurumu Doğu Karadeniz Yurdu’nda gerçekleştirilen eğitim seminerine Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Tokat ve Trabzon illerindeki Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde çalışan antrenörler katıldı.

Antrenörlerin uyuşturucu bağımlılığı ile ilgili karşılaştıkları sorunlar ve olaylar üzerine karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı seminerde ilk gün konuşmacılarından Uğur Eleman "Bağımlılık nedir?" konusuna değinerek saha çalışmaları ile tecrübe paylaşımında bulundu. İki gün sürecek. Antrenörlere başta uyuşturucu madde olmak üzere tüm bağımlılık türleri hakkında eğitimler verilecek.

 

Eğitim açılışında bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanlığı Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü Harun Sönmez, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak görevimiz uyuşturucu madde kullanımı ve diğer bağımlılık türlerinin zararlı etkileri konusunda hedef grupları bilgilendirmek ve bilinçlendirmektir. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın farklı bir çalışma yürüttüğünü ifade etmek istiyorum. Bu mücadele gerçekten yürek isteyen bir mücadeledir. Bu bağımlılıkla mücadele etmek yiğit insanların işidir. Biz taşın altına elimizi koyarak yürekli hem ilmi hem akademik hem de saha çalışmaları birlikte yürüten kardeşlerimiz ile çalışıyoruz. Hem teorik kısmını hem de pratik kısmını biliyorlar” diye konuştu.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, “Madde bağımlılığı ile ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın antrenörlere yönelik başlattığı eğitim programı önemli bir proje olduğunu belirterek, "Madde bağımlılığı ile mücadelede herkese büyük sorumluluk düşmektedir.” şeklinde konuştu.

Araştırmacı-Yazar Uğur Eleman’da açılışta bir konuşma yaptı. Türkiye’de üç sorunun olduğuna işaret eden Elaman, “Günümüzde üç sorun var, bunlar borçlanma, boşanma ve bağımlılık. Bu sorunları el birliği ile aşmalıyız” dedi. Dünyada 2,5 milyar doların uyuşturucu sektörüne gittiğine işaret eden Elaman, “Türkiye’de birçok ilde 10 yıl önce insanlara esrar, eroin ne diye sorsanız bilmezlerdi.  Maalesef modern çağın iki gerçek yüzü var biri yalnızlık, biri de özenti. Bu gerçekleri aşmalıyız” dedi.