Macaristan’ın Keszthely şehrinde devam eden Yıldız ve Genç Bayanlar Avrupa Boks Şampiyonası’nda 4 Milli Boksör finale yükseldi.

Avrupa Boks Konfederasyonu (EUBC) tarafından düzenlenen 17 ülkeden 202 sporcunun katıldığı Yıldız ve Genç Bayanlar Avrupa Boks Şampiyonası’nda yarı final ilk tur maçları oynandı.


Milli boksörlere ringin kenarında; Ahmet Çınar, İshak Tiryaki, Fazlı Us, Nedim Baba, Bülent Öpöz, Ramazan Ballıoğlu, Ahmet Gündüz ve Yavuz Kılıç antrenörlük yaptığı şampiyonada gençler kategorisinde; 75 kiloda Trabzonlu Busenaz Sürmeneli, yıldızlarda ise 63 kiloda Çağla Aluç, 70 kiloda Sadiye Keleş ve 80 kiloda Selma Karakoyun finale yükseldi.

Şampiyonanın 21 Ağustos günü oynanacak 2. Tur yarı final müsabakalarında gençlerde; 48 kiloda Hazel Gökdüz ve 60 kiloda Esra Yıldız Rusya ile 81 kiloda Saniye Şenay Demircioğlu da Macar rakibine karşı finale yükselmek için mücadele edecek. Yıldızlar kategorisinde ise 46 kiloda Beyza Saraçoğlu Bulgaristan’a, 75 kiloda Elif Sıla Günhan Ukrayna’ya ve +80 kiloda İrem Uzun Rusya’ya karşı finale kalarak altın madalya kazanmak için eldiven giyecek.

Şampiyonada final müsabakaları 22 Ağustos Cumartesi günü yapılacak.