Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türk Konseyi işbirliğiyle “Ortak Kültür, Ortak Gelecek ve Genç Liderler” teması çerçevesinde Trabzon Düzköy Doğa Kampı’nda dün akşam kamp başladı.

2015 yılı içerisinde ilk defa, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi işbirliği ile  üye ülkelerin katılımıyla Türk Konseyi Uluslararası Gençlik Kampı başladı.  Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Irak’tan 100’e yakın genç katıldığı açılış törenine Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Çalışmaları Daire Başkanı Ahmet Uzak, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, Düzköy Kaymakamı Hüseyin Baş, Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı  Abzal Saparbekuly hazır bulundu.

Ortak medeniyet, tarih ve kültür mirasına sahip ülkelerin gençlerinin bir araya gelip kaynaşmalarını sağlamak, gençler ve toplumlar arasında dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek, dünya ve toplum sorunlarına duyarlılığı arttırarak insanlığa ve topluma her yönüyle katkı sağlayabilen,  kültürüne sahip çıkan yarının genç liderlerinin gelişimine katkıda bulunmak amacını taşıyan kamp 25 Ağustos Salı günü son bulacak.  

Kamp programı içerisinde, kamp ve sportif aktivitelerin yanı sıra gönüllülük ve topluma katkı, ortak tarih ve ortak kültür, gençlerin sorunları ve çözüm önerileri konularında tematik oturumlar gerçekleştirilecek olup,  programda Trabzon ve çevresine geziler, ülkelerin ulusal sunumları, kültürümüzü tanıtmaya yönelik kültürel çalıştayları yer alacak.