Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) teknik değerlendirme toplantısı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü TOHM toplantı salonunda gerçekleştirildi.
 Toplantıya ISF Genel Sekreteri Jan Coolen, ISF Delegesi Norbert Kevin, TOSF Başkanı Ayhan Pala, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, Türkiye Okul Sporları Federasyonunun ISF temsilcileri, federasyon delegasyon ve koordinatörleri katıldı.

 11-18 Temmuz 2016 yılında Trabzon’da yapılacak olan Okul Sporları Olimpiyatları’na (Gymnasiade) her türlü desteğe ekip olarak hazır olduklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, “Bu organizasyonun diğer organizasyonlar gibi Karadeniz Oyunları, EYOF, Hentbol Dünya Şampiyonası gibi sorunsuz biteceğine inanıyorum. Tesis olarak biz hazırız” dedi.

 Organizasyona yaklaşık 50 ülkeden 4-5 bin arası sporcu beklediklerini ifade eden TOSF Başkanı Ayhan Pala, “Branş sayısının artması katılım sayısının artmasına etken oldu. 10 branşta yapılacak organizasyonda atletizm, jimnastik, karate, judo, eskrim, güreş, okçuluk ve satranç sporları yer alacak. Ülkemiz adına ISF ile çalışmaktan son derece mutluyuz. En iyi şekilde Gymnasiade’yi gerçekleştireceğimize inanıyorum. Çünkü bundan önceki yaptığımız organizasyonların bizim güvencemiz ve göstergemiz olduğunu düşünüyorum” dedi.

 Türkiye’den yaklaşık 250 sporcunun katılacağını kaydeden Ayhan Pala, “Organizasyonun yaş grubu 14-18 yaş grubu ve olimpiyatlara aday olan sporcuların bir adım gerisinde. Bu sporcular 4 yıl sonrada Rio Olimpiyatlarında olmayacaklar ama 2020’de Tokyo’da kürsüde olacaklar. Trabzon 4 yıl öncesinden olimpiyatlara aday sporcuları görme fırsatını elde edecek bu organizasyonla” diye konuştu.

 Trabzon’un son zamanlarda sportif tesisler noktasında dünyada örnek gösterildiğini belirten Pala, “Tesislerin varlığı değil kullanımı bir kazanım oluyor. Dolayısıyla bunlar kullanıldığı müddetçe, uluslararası organizasyonlar yapıldığı sürece, şehrin sosyal, kültür hayatının daha farklı gelişeceğini, entegrasyonu uluslararası anlamda daha fazla olacağını, her şeyden önemlisi ekonomik anlamda katma değer anlamında şehre çok kazanımlar sağlayacağına inanıyorum. Bu organizasyonun şehre 30 milyon dolar gibi bir rakamı bırakacağını düşünüyoruz, bu da esnaf için büyük bir katkı olacaktır” ifadelerini kullandı.

 Hentbol Dünya Şampiyonası bayrağını vefat eden dönemin Valisi Recep Kızılcık ile aldıklarını belirten Pala, Kızılcık anısına bu akşam 19:30’da Türkiye Okul Sporları Federasyonu Basın Ödül Töreni yapacaklarını söyledi. Pala, organizasyona Trabzon’da tüm sivil toplum örgütleri, Vali, Belediye Başkanları, Milletvekilleri ve siyasilerin katılacağını bildirdi.

 ISF Genel Sekreteri Jon Coolen ise, spor organizasyonlarında rekor kırıldığını ve bu organizasyonda kendilerinin de rekor kıracaklarını iddia etti. Coolen, “Bize Her Yer Trabzon” diyerek sözlerini sonlandırdı.