Gümüşhane'nin Torul İlçesi'ndeki Zigana Dağı'nda 7 yıl önce meydana gelen çığ felaketinde yaşamını yitiren 10 dağcı için Trabzon'da anma yürüyüşü düzenlendi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Trabzon İl Temsilciliği, Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü ile Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü üyeleri, öğle saatlerinde 19 Mayıs Spor Salonu önünde toplandı. Grup buradan, çığdı ölenlerin anısına Toklu Mahallesi sahilinde yaptırılan anıta kadar yürüdü.

Etkinliğe, Trabzon Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp, Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) Başkanı Zeynep Bayoğlu, Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür  Vekili Birdal Öztürk ile ölen dağcıların yakınları ve arkadaşları da katıldı. Büyükşehir Belediyesi bando ekibi eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından anıta çelenk bırakıldı.

Anma etkinliğinde konuşan Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, geçmişten ve bu olaydan herkesin ders çıkartması gerektiğini belirterek, ölen dağcıları rahmetle andığını söyledi. Vali Yardımcısı Yalınalp de, anma etkinliğinde gösterilen vefanın herkese örnek olması gerektiğini ifade ederek duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Konuşmaların ardından yürüyüşe katılanlar, 10 dağcı anısına yapılan anıtın önünde Türk bayrağı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Gümüşhane'nin Torul İlçesi sınırlarındaki Zigana Dağı'nda, 25 Ocak 2009 tarihinde meydana gelen çığda Hüsniye Sarıbıyık, Hasan Ali İsaoğlu, Burçak Sevim, Hüseyin Karaosmanoğlu, Erhan Terzi, Dursun İnan, Özlem Timurcuoğlu, Gülhanım Piyale, Yasemin Aktaş ve Davut Akdeniz yaşamını yitirdi. Çığdan Rahmi Keleş, Yonca Yılmaz ve Emel Şimşek yaralandı. Elmas Aykaç, Ural Ayar, Hasan Anahar ve Hasan Çiftçi ise olaydan yara almadan kurtuldu.