Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 25 Nisan Pazartesi günü seher vaktinde 81 ilde eş zamanlı olarak Çanakkale Savaşlarında kahramanlıklarıyla destanlaşan 57. Piyade Alayı Şehitleri başta olmak üzere, değişik tarih ve coğrafyalarda Vatanı ve Milleti için savaşarak bu uğurda şehit olan aziz evlatlarımızı saygı ile anmak, onları yâd etmek amacıyla “Vefa Yürüyüşü” adı altında bir yürüyüş düzenlenecek...

Program doğrultusunda Trabzon'da gerçekleştirilecek yürüyüş 25 Nisan 2016 Pazartesi günü sabah saat 05:00’ de Gülbaharhatun Camii'nde yapılacak Çanakkale konulu vaaz başlayacak olup, Sabah namazına mutakip “ Yarma Çorbası ” ikramı ve ardından saat 08.00’da Gülbaharhatun camii önünden başlayacak olan “Vefa Yürüyüşü”İskenderpaşa Camii'nde Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Dua ile sona erecek.

 

          Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür V. Birdal Öztürk “ 57. Piyade Alayı şehitleri başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi anmak için, 25 Nisan Pazartesi günü düzenlenecek anma programına, tüm vatandaşlar davet ediyoruz. İnanıyorum ki Trabzon Halkı bu vatan uğruna canlarını hiçe sayarak savunmuş olan kahraman askerlerimizi unutmayarak vefa örneği göstereceklerdir ” diye konuştu.