Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 7 Mayıs – 4 Haziran 2016  tarihleri arasında hayata geçirilecek olan “Şehirler ve Kültürler – Yörelerimiz” projesi I. Dönem Programı start alıyor.

Şehirler ve Kültürler – Yörelerimiz” projesi başlıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan ve 81 ilde düzenlenecek olan projede Trabzon’da gençlerimiz Uzungöl ve Haçkalı Baba Yaylası’nı gezme imkanı elde edecekler. Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilecek olan proje için gençler başvuruları Trabzon, Pelitli, Maçka, Yomra, Araklı, Sürmene, ve Vakfıkebir Gençlik Merkzleri’nden yapabilecekler

81 ilde düzenlenecek bir günlük programlar ile 14 – 29 yaş grubu gençlerin tarihi ve kültürel yönden zengin çevre iller ile kendi il ve ilçelerini daha yakından tanımaları, buralarda yaşayan akranları ile tanışmaları, gönüllülük faaliyetlerine katılmaları ve gençler arasında diyalogun arttırılmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan projede kırsalda yaşayan dezavantajlı gençler, okul veya sınıf birincileri, yetim ve öksüzler, şehit ve gazi yakınları, çocuk evlerinde kalanlar, sanayide çalışan çıraklar, çeşitli nedenlerle eğitimini yarıda bırakmış gençler, sokakta yaşayan gençler, hükümlü yakınları, hafif bedensel engelli gençler, ailesiyle birlikte göç eden gençler öncelikle faydalanabilecekler.