Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla her yıl 15-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Gençlik Haftası kutlamaları çerçevesinde Trabzon’da “Gençlik Yürüyüşü” düzenlendi. 

Trabzon Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Birdal Öztürk, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürleri, personelleri ve il genelindeki okullardan öğrenciler ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 2 bin kişinin katılımıyla Gençlik Haftası yürüyüşü düzenlendi. Gençler Yaklaşık 100 metre uzunluğundaki Türk Bayrağı ve Atatürk resmi olan, kırmızı-beyaz tişörtler ile Trabzon Valiliği önünden başladıkları yürüyüş Meydan Parkı Atatürk Alanı’ndan sonlandı. 
Yürüyüş sonrasında Meydan Parkı’nda Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Yardımcısı Yazgan, Trabzon'a ve atalarına yakışan bir yürüyüş yaptıklarını ifade ederek, bu yürüyüş ile Gençlik Haftası'nın açılışını yaptıklarını söyledi.
19 Mayıs'ın Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olduğunu anımsatarak, 19 Mayıs'ta yanan bağımsızlık meşalesinin 97 yıldır hiç sönmediğini ifade eden Ayhan Yazgan, "İnşallah bu bağımsızlık ateşi yanacak ve sönmeyecektir." dedi. Yazgan'ın konuşmasının ardından Araklı Gençlik ve Halk Oyunları ekibi çeşitli gösteriler sundu.