19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

Valilik önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan etkinlikler, 19 Mayıs Spor Salonunda gerçekleştirilen kutlama töreni ile devam etti. Törene Trabzon Valisi Abdill Celil Öz, eşi Rukiye Öz, , Garnizon Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit ve eşi, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan, Emniyet Müdürü Murat Köksal ve eşi, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu,Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Birdal Öztürk, kamu kurum ve kuruluşları, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Birdal Öztürk günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Törende daha sonra,  öğrencilerin hazırladığı çeşitli gösteriler yapıldı. Öğrencilerin müzik eşliğinde yaptıkları gösteriler izleyenler tarafından büyük bir coşkuyla izlendi. Tören 19 Mayısla Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kapsamında düzenlenen yarışmalarda kompozisyon, satranç, masa tenisi, tenis,  badminton,  dallarında birinci olan öğrencilere ödüllerini Trabzon Valisi Abdil Celil Öz , kompozisyon dallarında ikincilere Garnizon Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, üçüncülere  Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun vermesiyle sona erdi.