Oyunların başlamasına 12 gün kala Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait olan tesisler Okul Sporları Olimpiyatları’na hazır.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Birdal Öztürk 11-18 Temmuz 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan Dünyanın 3. Büyük organizasyonu ISF Gymnasiade 2016 Okul Sporları Olimpiyatları öncesinde tesislerde incelemelerde bulundu.

İl Müdür Vekili Birdal Öztürk, Tesisler Şube Müdürü Arif Hikmet Çakır ile birlikte Gymnasiade’nin yapılacağı Hayri Gür Spor Salonu, Yomra Spor Salonu, Yomra Spor Kompleksi, 19 Mayıs Spor Salonu, Beşirli Tenis Kortları, M.Akif Ersoy Kapalı Yüzme Havuzu, Ahmet Suat Özyazıcı Stadı ve Söğütlü Atletizm Stadı’nda incelemelerde bulundu.

Tesislerin müsabakalara hazır olduğunu belirten Öztürk, “ Gymnasiade 2016 öncesinde tesislerin tam anlamıyla hazır. Güvenlik, Teknolojik ve diğer tüm bakımları yapıldı. Ekiplerimiz son 15 gündür geceli gündüzlü çalışarak müsabakaların yapılacağı tesisleri hazır hale getirdiler.  38 ülkeden 2 bin 500 sporcunun geleceği organizasyon öncesinde tesis olarak hiçbir eksiğimiz bulunmuyor. Bizlerde müsabakaların yapılacağı tesisleri yakından bizzat takip ediyoruz. Hiçbir eksiğin olmaması için en iyisini yapıyoruz.

Gençlik  ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Bakanımız Süleyman Soylu, Müsteşar Faruk Özçelik, Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan, Trabzon Valimiz Yücel Yavuz  bu organizasyonu çok yakından takip ediyorlar.  Trabzon şehri olarak bir organizasyonu daha en iyi şekilde gerçekleştirmek için bizlerle irtibat halindeler.  Bizlerde tesislerimizin en iyi şekilde olması için çalışıyoruz. Müsabakalar için gerekli tüm alt yapıya sahibiz. Hiçbir eksiğimiz yok” şeklinde konuştu.