Gençlerin buluşma noktası Gençlik Merkezleri’nde birçok dalda eğitim, kurs ve sportif faaliyetler düzenleniyor.

Trabzon Merkez, Pelitli, Yomra, Maçka, Vakfıkebir, Araklı ve Sürmene Gençlik Merkezleri'nde verilen eğitimler branşında uzman eğitimciler ve gençlik liderleri tarafından veriliyor.

Gençlik Merkezleri'nde en az 10 kişilik gruplar halinde oluşan sınıflarda eğitimler veriliyor. Resim, Müzik, Halk Oyunları, Tiyatro, Fotoğrafçılık, Ebru, Takı Tasarım, Ahşap İşleri, Satranç, Kütüphanecilik, Doğa ve Kültür Çalışmaları, Sosyal Kampanyalar, Ağaç Dikim, Huzurevi-SHÇEK Ziyareti, Kitap-kağıt-Kapak Toplamak, Eğitsel Çalışmalar, Derslere Yardım Eğitimi, Sempozyum, Panel, Konferans, Paket Eğitimler, Bilgisayar Eğitimi, Dil Eğitimi, Şenlikler, Festivaller, kutlamalar, Sergiler, Ulusal Projeler, Uluslararası Projeler ve Yerel Projeleri eğitimleri veriliyor.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü'ne bağlı toplam 7 Gençlik Merkezlerinde bir çok branşta 8-26 yaş arası gençlere ücretsiz eğitimler için kayıtlar devam ediyor. Gençlik merkezlerinin gençlerin boş zamanlarını değerlendirdikleri, bilgi ve becerilerini ön plana çıkardıkları sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin yapıldığı yerlerdir. Trabzon’da yedi adet gençlik merkezi bulunuyor ve Of’ta yapılmakta olan ve sonuna gelinen bir adet gençlik merkezi daha var.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen gerek günü birlik gerekse 5 günlük gezilerle yüzlerce genç 'Şehirler ve Kültürler Projesi' kapsamında gezilere gitme imkanı elde etti.  Gençlere her yönden destek veren kursların, eğitici ve eğlendirici olduğuna dikkat çeken Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Birdal Öztürk, “ Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren gençlik merkezlerimiz 8-26 yaş arası tüm gençlere hizmet veriyor. Gençlerimiz yeteneklerini ön plana çıkartmak, sosyal sorumluluk ve bir çok projeye katılma imkanı elde edebilirler.  Ayrıca ilgi alanlarına yönelik kurslarımıza katılmak isteyen gençlerimizi Gençlik Merkezlerimize bekliyoruz” dedi.