500’e yakın sporcunun katıldığı amatör Spor Haftası dolu dolu geçti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri tarafından koordine edilen Amatör Spor Haftası Trabzon’da gerçekleştirildi.

Amatör Spor Haftası Kapsamında Trabzon’da Veteranlar kategorisinde Hentbol, Basketbol, Voleybol ve Futbol müsabakaları yapılırken, gençlerde ise Atletizm, Karate, Masa Tenisi, Tenis, Eskrim, Badminton, müsabakaları’nda yüzlerde spor sevdalısı ve sporcu katılımı ile gerçekleştirildi.

Aynı hafta içerisinde ayrıca Amatör Spor Ruhu – sporun enleri ve Sporcu Sağlığı ve Zararlı alışkanlıklar adlı panelleri düzenlenerek bilgilendirmede bulunuldu.  Müsabakalarda dereceye giren sporculara ödüllerini Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Birdal Öztürk, Trabzon ASKF Başkanı Burhan Cahit Erdem taktim etti.

Sağlıklı ve başarılı bireyleri yetiştirmek için çalıştıklarını ifade eden Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Birdal Öztürk "Sporda birlik ve dayanışmanın tesisi ve sportif hareketliliğin sağlanması adına çalışmalarımıza var gücümüzle devam ediyoruz. 7'den 70'e halk sağlığının korunması ve yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin sağlıklı ve başarılı birer birey olarak yetiştirilmesi en büyük hedefimiz ve önceliğimizdir. Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, İçiçleri bakanımız Süleyman Soylu, Trabzon Valimiz Yücel Yavuz’un bizlere çok büyük  destekleri var. Trabzon’da sporcun en üst noktalara gelmesinde her zaman yanımızdalar. Tesislerimiz spor yapan gençlerimiz ile çok güzeller” şeklinde konuştu.