Gerek şehirde yaşayanların ilgisi, gerekse onlarca branşta alınan başarılı sonuçlar ve gerekse düzenlenen dev organizasyonlarla adı her zaman sporla anılan Trabzon, yaz aylarında da spor dolu günler geçiriyor. Trabzon Gençlik ve Spor İl – İlçe Müdürlüklerinin açtığı yaz spor okullarına katılım, rekor seviyelere ulaştı. 5-18 yaş arası çocuk ve gençlerin yaz tatilini en iyi geçirmesi, sağlıklı bir birey olarak yetişmesi, teknoloji bağımlılığı ve diğer zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırılması amacıyla düzenlenen spor merkezlerine katılım 20 bini aştı.

 

Rugbyden hokeye, bokstan futbol ve cimnastiğe, satrançtan yelkene kadar 26 ayrı branşta açılan kurslara olan yoğun ilginin, başarılı ve sağlıklı bir gelecek  adoına sevindirici bir gelişme olduğunun altını çizen Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Modern tesislerimizde, uzman antrenörlerimizle eşliğinde 26 branşta kurs açtık. 5-18 yaş arası herkes, sevdikleri, ilgi duydukları branşlarda ücretsiz olarak kurslarımıza katılıyor. Hem boş zamanlarını doğru şekilde değerlendiriyor, hem spor yapıyor, hem eğleniyor” diye konuştu.

 

Stres dolu bir okul döneminin ardından tatilin tadının en iyi şekilde sporla çıkarılabileceğini ifade eden İl Müdürü Öztürk, öğretmen ve velilerin yönlendirmeleri, spor taban birliklerinin de desteğiyle birlikte kurslara katılan çocukların sayısının sürekli arttığına dikkat çekti. Birdal Öztürk şunları söyledi, “Burada çocuklar neşeli saatler geçiriyor, spor yapıyor, sosyalleşiyor, zararlı alışkanlıklardan uzak duruyor. Ayrıca, kurslara katılarak yetenekleri keşfedilen, antrenörlerimizin yönlendirmeleri ile aktif spora başlayarak başarılı olan çok sayıda çocuğumuz var.”

 

Her geçen yıl katılımın katlanarak arttığı yaz spor okullarında şu anda 20 bin 925 kişinin spor yaptığını ifade eden Spor Şube Müdürü Yusuf Çebi, “78 tesisimiz var, bunlardan bir bölümü olimpik ölçülerde, uluslararası standartlarda. Deneyimli antrenörlerimiz, spor uzmanlarımız gün boyu çocuklarımızın tatillerini sporla değerlendirmeleri için yoğun şekilde çalışıyor. Ayrıca yetenekli çocukları belirleyerek spor havzasına kazandırıyor. Böylece belki de kaybolacak olan özel yetenekler gün ışığına çıkartılıp Türk sporuna yıldız adayları kazandırılıyor” dedi.

 

 

İŞTE BRANŞLAR: Atıcılık, atletizm, basketbol, badminton, bisiklet, bocce, boks, jimnastik, güreş, hentbol, voleybol, yüzme, tekvando, judo, karate, halter, hokey, satranç, futbol, masa tenisi, halk oyunları, yelken ve özel sporcular için etkinlikler