Trabzon’da başlayan, Uluslararası Tekerlekli Sandalye Tenis Turnuvası Şampiyonası (Parpali Cup), 9 ülkeden 37 sporcunun katılımıyla başladı.

ITF (Uluslararası Tenis Federasyonu) takviminde TBESF (Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu) gözetiminde yapılan turnuvanın, ITF-3 kategorisinde bugüne kadar ülkemizde yapılan bireysel anlamda en önemli organizasyon olduğunu söyleyen Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Ülkemizin en büyük tesislerinden biri olan Beşirli Tenis Kompleksinde başlayan turnuva, nefes kesen maçlara sahne oluyor” dedi.

Arhavi Tenis Kulübü ile CİS Park Çevre Tasarım sponsorluğunda düzenlenen turnuvaya Türkiye’nin yanı sıra Japonya, Rusya, Polonya, İngiltere, Yunanistan, İsrail, İran ve Irak’tan gelen sporcular katılıyor. Başantrenör Mehmet Ali Akyüz, “Dünya sıralamasında 17, 21, 22 ve 24. sıralarda yer alan sporcular  sporcular Trabzon’da mücadele edecek, bu çok önemli” dedi. 30 Ağustos’ta tamamlanacak olan turnuvada, Erkekler, Kadınlar, Quad ( Engel oranı fazla olan ) ve Çiftler kategorilerinde mücadeleler yapılacak.

Spor Şube Müdürü Yusuf Çebi, “Son derece önemli bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz” derken, Tesis Amiri Abdullah Cevahir de, kortların girişi ve soyunma odalarının tekerlekli sandalyelerin kullanımına göre yeniden düzenlendiğini söyledi. Arhavi Tenis Kulübü Başkanı Ali Büyüklüoğlu da, “Dünyanın en saygın sporcularını burada ağırlıyoruz. Türkiye’de bu büyük turnuvanın düzenlenmesinde katkıda bulunduğumuz için gururluyuz” diye konuştu.