Sporun çocukların hem sağlıklı fiziksel gelişimi, hem de psikolojik faydasını dikkate alan bazı okul öğretmen, idareci ve velileri, Trabzon Gençlik v e Spor İl Müdürlüğüne bağlı tesislerde çok anlamlı bir projenin paydaşı oldular. ‘Geleceğin Yıldızları Projesi’ ile ilkokul öğrencileri , 4 yılda 14 ayrı spor branşını  uygulamalı olarak öğreniyor.

Daha önce Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa hazırlayıp belediyelerin desteğiyle yürüttüğü Geleceğin Yıldızları Projesinin tamamlanmasının ardından harekete geçen okul yönetimi, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne başvurdular, “Ulaşım bizden, tesis ve antrenör sizden” diyerek projenin devamı için destek istediler, olumlu yanıt aldılar. Öğrencilere 14 spor branşını kuralları dahil uygulamalı olarak öğreten projenin sağlıklı fiziksel ve psikolojik gelişimin yanı sıra, uzun vadede sporu yaygınlaştırma ve geleceğe taşıma yönünde çok anlamlı olduğunu ifade eden İl Müdürü Birdal Öztürk, şunları söyledi:

“Projeye dahil olan öğrenciler hem basketboldan masa tenisine, atletizmden badmintona, eskrimden judoya kadar 14 branşı, kurallarıyla birlikte uygulamalı olarak öğrendiler. Bazıları başarılı olarak kulüplere yönlendirildiler. Projenin tamamlanmasının ardından önce Erdoğdu İlkokulu yönetimi bize geldi, ulaşımı kendileri karşılayacaklarını, aynı projenin devam etmesini istedi. Çok sevindik. Onlar örnek oldu, diğer okullar da başladı. Şu anda 7 okuldan 2 bin 656 öğrenci projeye dahil oldu. Şimdi okul yönetimi, öğretmen ve veliler çocukları tesislere getiriyor, uzman antrenörlerimiz branşları a’dan z’ye uygulamalı olarak öğretiyor.”

İl Müdürü Öztürk, imkanları olan diğer okulların da öğrencilerini mümkün olduğunca daha çok sporla buluşturması gerektiğine dikkat çekerken, projeye dahil olan okullardan Hasan Ali Yücel İlkokulunda her gün farklı şubeler tesislere taşınıyor. Okul Müdürü Tansu Şen, “Çocuklarımız ders yoğunluğu arasında bu projeyle hem keyifli saatler geçiriyor, hem sporu seviyor, öğreniyor.  Böylece anne-babalarına, kardeşlerine ve mahalledeki arkadaşlarına da bu bilgileri aktarabiliyor, yani geleceğe taşınıyor. Çok önemli ve anlamlı bir projeye dahil olduğumuz için mutluyuz” diye konuştu.