Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde TED Trabzon Koleji tarafından Cumhuriyet Bayramında geleneksel olarak düzenlenen Cumhuriyet Koşusu, nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Şenol Güneş Kompleksi içinde, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Trabzon Atletizm İl Temsilciliği desteğiyle 6 kategoride 250 sporcunun katılımıyla yapılan koşuda dereceye girenlere ödüller verildi.

MÜKEMMEL ORGANİZASYON

Cumhuriyetimizin 96. yılını kutladığımız hafta boyunca birçok sportif etkinliğe ev sahipliği yapan Trabzon’da, yüzlerce sporcunun katıldığı atletizm yarışları da nefes kesti. Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “TED Kolejinin bu anlamlı günde verdiği büyük destekle düzenlenen yarışmanın karnaval havasında geçmesi, sporcuların bu pozitif ortam yer alması, nefes kesen mücadeleler, ödüller, her yönüyle mükemmel bir organizasyon” diye konuştu.

ÇOK ÖNEM VERİYORUZ!

Tek hedeflerinin öğrenciler ve sporseverlerin sporla buluşmasına zemin hazırlamak olduğunu kaydeden TED Trabzon Koleji Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Niyazi Akdaş, katılımın yüksek olmasının mutluluk verici olduğunu söyledi. Akdaş, “Kurum olarak en çok önem verdiğimiz projelerden biri. Bu koşuyu her geçen yıl daha da büyütmek, ilin her yerinden katılım için zemin hazırlamak istiyoruz. Emeği geçen herkesi ve yarışa katılanları kutluyorum” dedi.

ÖDÜL SONRASI MÜZİK!

Altı farklı kategoride yarışan 250 sporcunun dereceye girmek için kıyasıya bir mücadele verdiği koşu renkli anlara sahne oldu. 3000 metre büyük kızlar kategorisinde birinciliği kazanan İlayda CİVELEK bitiş çizgisini geçerken verdiği asker selamıyla herkesten alkış aldı. Nefes kesen mücadelelerin ardından ödül töreni gerçekleştirildi ve dereceye girenlere madalyalarıyla birlikte altın ödülleri verildi. Ödül töreni sonrası yapılan müzik yayınıyla tüm sporcular ve izleyiciler doyasıya eğlendi. 

 

 

DERECEYE GİRENLER

2007-2011 Kızlar 1.5 km:  Hilal Ecrin Karagöz, Nehir Kuruçelik, Beyzanur Yıldırım

2007-2011 Erkekler 1.5 km: Akın Günaydın, Arda Şahin, Yiğit Aydınşakir

2003-2006 Kızlar 2. Km: Şeyma Birinci, Elif Kurt, Aleyna Betül Kurt

2003-2006 Erkekler 2. Km: Sefa Şentürk, Kadircan Öztürk, Emrah Arslan

2002 ve daha büyük Kızlar 3. Km: İlayda Civelek, Melisa Akgün, Benazir Değer

2002 ve daha büyük Erkekler 3. Km: Tolga İpek, Orhan Öztürk, Muzafer Altındaş