Trabzon Üniversitesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında “Gençlik Ofisi Kültür, Sanat, Spor ve Eğitim” İş Birliği Protokolü imzalandı. Protokol imza törenine, Rektör Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Çimer ile Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Adnan Köseoğlu katıldı.  Protokol kapsamında öğrencilerin yanı sıra üniversitedeki akademik ve idari personelinin sportif, eğitsel, kültürel, gönüllülük ve sportif faaliyetlerinin geliştirilmesi ve bağımlılıkla mücadele, sosyal sorumluluk ve gönüllülük algılarının güçlendirilmesi hedefleniyor.

ÖĞRENCİLER FAYDA SAĞLAYACAK

Protokolün önemli bir ihtiyacı karşılayacağını kaydeden Rektör Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, “Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile üniversitemiz arasında kültür sanat spor eğitim iş birliğine yönelik bir iş birliği protokolü imzalamış bulunuyoruz. Kültür spor sanat eğitim alanındaki iş birliği protokole çok önem veriyoruz, zira öğrencilerimiz bu çalışmadan çok fayda sağlayacak. Bu proje, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile YÖK arasında imzalanmış ana protokolün bir uzantısı. Bu vesile ile Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü şahsında Gençlik ve Spor  Bakanımıza üniversitemiz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İl Müdürü Birdal Öztürk ise şunları söyledi: “Trabzon Üniversitemiz bizim üniversite içerisin de oluşturacak olduğumuz genç ofisin açılması ile ilgili desteklerinden dolayı başta rektörümüz olmak üzere tüm Trabzon üniversitemizin yönetimine teşekkürlerimi Bakanımız adına iletmek istiyorum.. Umuyorum ki Trabzon da üniversitelerde bir ilk olan ve Trabzon Üniversitesinin de bu yapacağımız olan çalışmaya ilk olarak öncülük etmesi Trabzon üniversitesi okuyan öğrencilerimiz içinde hayırlara vesile olacaktır” dedi.

ANTRENÖRLERLE BİRARADA

İl Müdürü Öztürk ile Adnan Köseoğlu daha sonra, Genç Ofisin açılacağı Trabzon Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesine giderek Dekan Vekili Prof. Dr. Fatih Bektaş ile görüştü. Prof. Bektaş, “Bundan sonra öğrencilerimizin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri ve spor uzmanlarının yanı sıra tesislerini kullanma konusunda da iş birliğimizi artıracağız” diye konuştu.