Gençlik ve Spor Bakanlığı, birbirinden anlamlı yarışmalarla gençleri bir araya getiriyor. Gençlik Merkezlerine üye olan gençler, hayallerini gerçekleştirebilecekleri fırsata, Tiyatro, Ses Yarışması, Şiir Okuma, Bilgi Yarışmalarına katılarak ulaşacak, yeteneklerini sergileme fırsatı bulacak. Kendisine veya ekibine güvenen gençlerin yapmaları gereken tek şey, il ve ilçelerdeki gençlik merkezlerine başvurmak.

14-29 yaş arası gençlerin katılabileceği yarışmalarda birinci olan gençlerin yurtdışı kültür ve sanat gezisine götürüleceğini söyleyen Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, gençlerin geleneksel sanatlara sahip çıkan bireyler olarak yetişmesi amacıyla düzenlenecek yarışmaların; İl birinciliği, Bölge birinciliği ve Türkiye Finali olmak üzere 3 aşamada gerçekleştirileceğini açıkladı. Yarışmaların İl birinciliği Mart-Nisan aylarında, Bölge birinciliği yarışmaları Haziran ayında, Türkiye Finalleri ise Eylül ayında yapılacak. Yarışmalarda gençlerin performansını İl ve Bölge Finallerinde alanında uzman jüriler, Türkiye Finalinde ise ünlü sanatçılar değerlendirecek. İl yarışmasında birinci olan gençler Bölge finaline katılmaya hak kazanacak. Türkiye Birincisi olan gençler yurt dışı gezisi ile ödüllendirilecek.

Yarışmalara katılmak isteyenlerin il ve ilçelerdeki Gençlik Merkezlerine başvurabileceğine dikkat çeken Gençlik Hizmetleri Koordinatörü Adnan Köseoğlu, önceki yıllarda yapılan yarışmalara Trabzon'dan katılan gençlerin büyük başarılara imza attığını ifade ederken, "Bu yıl da bazı kategorilerde zirveye Trabzonlu gençlerin çıkacağına inanıyorum" diye konuştu.

 

 

SES, ŞİİR, TİYATRO, BİLGİ!

 

Ses Yarışması:

'Sahne Sırası Sende' sloganıyla düzenlenen yarışma 18-29 Solo Erkek Ses, Solo Kız Ses ve Özgün Uyarlama dallarında düzenleniyor. Bin yıllık Türk Müziği kültürümüzün sahneye taşınacağı yarışmada gençler ayrıca Popüler müzik kategorilerinde de yarışabilecek.

 

Şiir Okuma Yarışması:

 Bir Şiir Bir Nefes sloganıyla bu yıl üçüncü kez organize edilecek, 14-17, 18-25 yaş Kız-Erkek kategorilerinde düzenlenecek. Tema olarak gençler serbest bırakılacak.

 

Tiyatro Yarışması:

 'Hayallerini Sahneye Taşı' sloganıyla düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Tiyatro yarışmasına 14-29 yaş arası gençler, en az 3 en fazla 15 kişilik ekipleriyle katılacak. 'Gönüllülük ve Değerler Eğitimi' konularında komedi ve dram dallarında düzenlenen yarışmada gençlerin yazdığı özgün senaryolar sahneye taşınıyor.

 

Bilgi Yarışması:

 ‘Kim Bilir’ sloganıyla bu yıl ikinci kez düzenlenen Gençlik Merkezleri arası bilgi yarışmasına 14-17 ve 18-25 yaş arasındaki gençler, gruplar halinde katılacak, gruplar 3 kişilik olacak.