Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen Okulsporları Gençler Tenis Grup Birinciliği müsabakaları, 190 genç yeteneğin katılımıyla Trabzon’da yapıldı. İllerinde yapılan müsabakalarda birinci olarak gruplara çıkan takımlar arasında 4’er kız ve erkek takımı, gruplarında zirvede yer alarak Türkiye Şampiyonasına gitme hakkı kazandı. Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi kızlarda, Sosyal Bilimler Lisesi Tenis Takımı ise erkeklerde grup birincisi olarak Türkiye Şampiyonasında Trabzon’u temsil edecek.

 

Beşirli Tenis Kompleksinde yapılan müsabakalara kızlarda 15, erkeklerde ise 16 ilden lise tenis takımı katıldı. Nefes kesen mücadelelerin yapıldığı grup maçlarında ter döken son derece yetenekli gençlerin bulunduğunun altını çizen Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, tenisin giderek daha çok ilgi duyulan bir spor haline geldiğinin altını çizdi, “Gençlerimizi izlediğimizde, diğer branşlarda olduğu gibi teniste de önemli organizasyonlarda büyük başarılar elde edeceğimize olan inancımız arttı” diye konuştu.

 

Toplam 31 takım arasından gruplarında birinci olarak Türkiye Şampiyonasına gitme hakkı kazanan 8 takıma ödülleri Spor Hizmetleri Şube Müdürü Yusuf Çebi ve Ortahisar İlçe Müdürü Ecvet Kurt tarafından verilirken, Tenis İl Temsilcisi Serpil Sungur da, “Türkiye’nin dört bir yanından lise takımları Trabzon’da zorlu bir mücadele verdi. Hem centilmence yarıştılar, yeteneklerini sergilediler, hem de yeni dostluklar edindiler. Bütün sporcuları ve onları spora teşvik eden veli ve okul idarecilerini tebrik ediyorum” dedi.

 

KIZLAR

  1. Grup: TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi (Ankara)
  2. Grup: Vehbi Koç Vakfı Koç Özel Lisesi (İstanbul)
  3. Grup: Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi (Trabzon)
  4. Grup: Şehit Bülent Yalçın Spor Lisesi (Sinop)

 

ERKEKLER

  1. Grup: TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi (Ankara)
  2. Grup: Vehbi Koç Vakfı Koç Özel Lisesi (İstanbul)
  3. Grup: Sosyal Bilimler Lisesi (Trabzon)
  4. Grup: Özel Ordu Bahçeşehir Koleji (Ordu)