38 ÇİFT KATILDI

Tenisin hızla yaygınlaştığı Trabzon’da, sporcuların dışında hobi olarak tenisle ilgilenenlerin de sayısı artıyor.  Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Tenis İl Temsilciliği organizesi ile düzenlenen 6. Geleneksel Karışık Çiftler Tenis Turnuvasına ilgi büyük oldu. Beşirli Tenis Kompleksinde yapılan turnuvaya, 38 çift katıldı. 5 gün süren ve çekişmeli maçlara sahne olan turnuvanın şampiyonu, Nazlıgül Araz-Muhammet Kefeli çifti kazandı. Turnuvanın favori isimlerinden Ayça Çebi-Selami Yüksek çifti ise ikincilik kupasını aldı.

İLGİ SÜREKLİ ARTIYOR

12 açık 2 de kapalı kortun bulunduğu Beşirli Tenis Kompleksinin ülkenin en büyük tesislerinden biri olduğunun altını çizen Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Bu tesisin yanı sıra birçok yerde kortların bulunması büyük avantaj, tesisleşmeyle birlikte ilimizde tenise olan ilgi de periyodik olarak artıyor. 5-6 yaşındaki çocuklarımızdan başlayarak her yaştan kişi sporla buluşuyor, kortları boş bırakmıyor. 12 ay boyunca gerek kurslar, gerek il bazında, ulusal ve uluslararası organizasyonlar düzenleniyor” diye konuştu.

TENİSTE DE MARKA ŞEHİR

“Tenis, oynarken vücudun bütün kasları aktif şekilde kullanıldığı için ‘tepeden tırnağa spor’ olarak adlandırılır” hatırlatmasında bulunan İl Müdürü Öztürk, “Bu sporu yapanlar sürekli hareket halinde olur. Hemen hemen bütün kasların gelişimine, güçlenmesine katkıda bulunan tenise ilginin artması son derece sevindirici” ifadelerini kullandı. Öztürk, “Modern tesislerimiz ve uzman antrenörlerimizle hizmet verdiğimiz teniste Trabzon’u marka bir şehir yapmak, bu branşta ulusal-uluslararası başarılara imza atmak için yoğun çaba harcıyoruz” dedi.

ÖDÜLLER KURT VE ÇEBİ’DEN

6. Geleneksel Karışık Çiftler Tenis Turnuvasının artık markalaştığının altını çizen Tenis İl Temsilcisi Serpil Sungur, “Sağlık için spor yapan, hobi olarak tenisle ilgilenen 76 kişi, 5 gün boyunca çok çekişmeli, bazet 2 saate uzayan maçlar yaptılar” dedi. Anatablo şampiyonu Nazlıgül Araz – Muhammet Kefeli çiftinin kupasını Spor Şube Müdürü Yusuf Çebi, ikinci olan Ayça Çebi – Selami Yüksek çiftinin kupasını ise Ortahisar İlçe Müdürü Ecvet Kurt verdi. Öte yandan Consolation kategorisinde ise Elif-Barış Engin çifti 1., Ayşe Yıldız Dilber-Davut Ergül çitti de 2. oldu.