Yetenekli sporcuları tespit edip olimpiyatlara hazırlamak ve geleceğin uluslararası arenada şampiyonlarını yetiştirmek amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM), Trabzon’da curling branşında da başarılı sporcuları bünyesine kattı. Boks, karate, tenis, güreş, yüzme ve atletizmde madalya avcılarıyla dolu olan Trabzon TOHM, artık curling branşında da iddialı.

 

Akyazı’daki Şenol Güneş Kompleksindeki stadyumun altında, uluslararası standartlarda yapılan curling salonunda yoğun şekilde antrenmanlarını sürdüren sporcular, performansları ile gelecek adına herkesi umutlandırıyor.  Gençlik ve Spor Bakanlığı Sporcu Yetiştirme Dairesi Başkanı Selçuk Çebi, curling antrenmanını ziyaret etti. Çebi, bu branşta Türkiye’nin önemli yere geleceğine inandığını söyledi.

 

Buz üzerinde stratejik hamlelere dayalı olan ve bu nedenle ‘buz satrancı’ diye adlandırılan bu branşta yoğun ilginin bulunduğunu kaydeden Başkan Çebi, “Türkiye olimpiyatlarda artık çok sayıda branşta çok sayıda madalya alacak seviyeye geldi. Her branşa büyük önem veriyoruz, curling de bu bunlardan biri. Curling salonlarını artırmak için çalışmalarımız var. Çünkü ilgi duyanlar ve yetenekli sporcu sayısı bir hayli fazla” diye konuştu.

 

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Son yıllarda ilginin sürekli arttığı bu branşın ilimizde gelişimi konusunda Trabzon TOHM’daki çalışmalar önemli rol oynayacak. Sporcu sayısı 4’ten 5’e çıkarıldı. Revize edilen salonumuz, sporcularımızın yanı sıra bu branşa ilgi duyan halkımıza da açık. Son derece zevkli ve heyecan dolu bir spor. Pandemi sonrasında curling sporcusu sayısının hızlı bir şekilde artacağına yürekten inanıyorum” dedi.

 

Trabzon’da kısa süre önce yaygınlaşan curling branşında hızlı bir gelişim olduğunu, çalışma şartlarının da mükemmel hale getirildiğini kaydeden Curling İl Temsilcisi İzzet Gürdal, 1 ve 2. Lig’de Trabzon’un artık takımlarla temsil edildiğinin altını çizdi. “Bakanlığımızın ve Federasyonumuzun büyük destekleri var” diyen Gürdal, “Yakın gelecekte Trabzon’un uluslararası turnuvalarda ciddi şekilde söz sahibi olacağından şüphemiz yok, çünkü yetenekli bir ekibimiz var” dedi.